CensuurVrij.com
TechAssange haalt uit naar Facebook: ”onverstandig persoonlijke gegevens aan een megalomaan over te laten, die zijn eigen volgers als domme schapen ziet”

Assange haalt uit naar Facebook: ”onverstandig persoonlijke gegevens aan een megalomaan over te laten, die zijn eigen volgers als domme schapen ziet”

door

In de fallout van het Facebook data schandaal, herinnerde Julian Assange zijn volgers dat het zeer onverstandig is om persoonlijke gegevens aan een megalomaan over te laten, die zijn eigen volgers als domme schapen ziet.

Assange herinnerde zich een uitwisseling met een naamloze vriend onmiddellijk nadat de bètaversie van de sociale media-gigant in 2003 werd gelanceerd. Hij vertelde hoe Mark Zuckerberg verrast was dat de eerste ”domme gebruikers” onmiddellijk het nieuw gelanceerde platform vertrouwden met hun privégegevens.

Zuckerberg heeft totaal geen respect voor de privacy van zijn gebruikers. Onlangs is dit bevestigd toen naar buiten kwam dat er moeiteloos gegevens van meer dan 50 miljoen Facebook-accounts werden verzameld, geanalyseerd en werden misbruikt door Cambridge Analytica, gevestigd in Londen. Het schandaal leidde ertoe dat duizenden Facebook-gebruikers hun accounts verwijderden.

Oprichter van SpaceX en oprichter van Tesla, Elon Musk en zelfs de oprichter van WhatsApp, Brian Acton, distantieerden zich van Zuckerberg. Ze sloten zich aan bij de sceptische Facebook-gebruikers die hun accounts afsloten.

BRON: https://www.rt.com/news/422197-assange-facebook-megalomaniac-zuckerberg/

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top