CensuurVrij.com
BuitenlandEconomiePolitiekChina voert 25% hogere invoertarieven in voor de VS als handelsoorlogsvergelding

China voert 25% hogere invoertarieven in voor de VS als handelsoorlogsvergelding

door

Beijing is bezig met het verhogen van de tarieven voor meer dan 128 importen in de VS, inclusief fruit en varkensvlees, als onderdeel van een reactie op het $ 60 miljard pakket aan tarieven van de Amerikaanse president Donald Trump tegen China.

De extra tarieven, van 15 tot 25 procent, gaan maandag van kracht, heeft het Chinese ministerie van Financiën op hun website gezegd. Het voegde eraan toe dat de maatregel, gericht op “het beschermen van China’s belangen”, een antwoord was op het tariefpakket van Washington, dat zich richtte op meer dan 100 soorten Chinese goederen, van kleding tot elektronica.

Volgens de verklaring heeft China de concessies voor rechten op geïmporteerde goederen uit de VS opgeschort en een accijnstarief van 15 procent opgelegd aan 120 invoerproducten, zoals fruit en producten. Het tarief voor acht items van geïmporteerde goederen, zoals varkensvlees en voedingsmiddelen, is nu 25 procent.

Het huidige belastingvrije en belastingvrijstellingsbeleid van China “blijft ongewijzigd”, merkte het ministerie op, eraan toevoegend dat de stap in overeenstemming is met multilaterale handelsmechanismen en regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

Op de aankondiging van het pakket van tarieven op 22 maart, Zei Donald Trump dat het zal helpen de VS handelsonevenwichtigheden te verminderen met China en diefstal van Amerikaanse intellectuele eigendom te beteugelen. Eerder beschuldigde zijn regering Peking van “door de staat geleide, marktverstorende inspanningen om Amerikaanse technologieën en intellectuele eigendom te forceren, onder druk te zetten en te stelen.”

Op 23 maart gaf Beijing aan dat het klaar was om de actie van Washington tegen China van de grond te tillen en nieuwe heffingen voor te stellen op 128 Amerikaanse importen. Het nieuws schokte de wereldmarkten, met de vrees voor een dreigende handelsoorlog tussen de grootste economieën ter wereld.

Het ministerie van handel in China dreigde ook juridische stappen te ondernemen tegen de VS via de WTO, en drong er bij Washington op aan “terug te trekken van de rand, verstandige beslissingen te nemen en te voorkomen dat bilaterale handelsbetrekkingen naar een gevaarlijke plaats worden gesleept”.

De angst voor escalerende tarieven deed de aandelenmarkten ineenstorten, met een brede uitverkoop onder investeerders op dat moment. De Dow Jones Industrial Average daalde met 2,93 procent (723,43 punten), het was de laagste slotwaarde sinds 8 februari. De S & P 500-index daalde 2,52 procent (68,24 punten) bij het sluiten van de handel, het laagste niveau sinds 9 februari. In Azië , Japan Nikkei tuimelde meer dan 3 procent, naar het laagste niveau sinds 12 oktober.

In een commentaar op de tarieven van de Trump-regering veroordeelde de WHO-directeur-generaal Roberto Azevedo de stap en zei dat het verstoren van de bilaterale handel de wereldeconomie in gevaar zou brengen in een tijd waarin het economisch herstel, hoe fragiel ook, over de hele wereld steeds duidelijker is geworden. aldus de Financial Times.

BRON: https://www.rt.com/news/422915-china-us-import-tariffs-response/

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top