CensuurVrij.com
AlgemeenBuitenlandTechAlgemeen directeur Facebook: ”Wil je dataprivacy? Dan moet je ervoor voor betalen”

Algemeen directeur Facebook: ”Wil je dataprivacy? Dan moet je ervoor voor betalen”

door

De algemeen directeur van Facebook heeft gezegd dat als gebruikers niet op hun gemak zijn met het delen van hun gegevens met adverteerders, ze zouden moeten betalen om het platform te gebruiken.

Sheryl Sandberg, de tweede bestuurder van Facebook, vertelde NBC News dat het platform voor sociale media draait op gebruikersgegevens, en de enige manier waarop gebruikers volledig kunnen weigeren om hun gegevens te delen zou zijn als Facebook betaalde abonnementen zou implementeren.

Op de vraag waarom er geen opt-outknop bestaat, zei Sandberg: “dat zou een betaald product zijn.” Sandberg hield vol dat Facebook de persoonlijke gegevens van gebruikers niet aan adverteerders zou verkopen of zou weggeven, maar hield vol dat het bedrijf van gebruikersgegevens afhankelijk is, en van het gebruik van die gegevens om advertenties op gebruikers te richten.

Op Twitter barste een storm los. (tekst gaat verder onder de tweets)

Terwijl Facebook in het kielzog het Cambridge Analytica data schandaal zit, vertelde Sandberg de gebruikers dat de datalekken nog lang niet voorbij zijn. “Ik ga hier niet zitten en zeggen dat we niet meer [schendingen] zullen vinden, omdat we dat zijn,” zei ze.

Sandberg probeerde het Cambridge Analytica-schandaal te verklaren, waarin ongeveer 87 miljoen gebruikers waren getroffen. Ze zei dat, terwijl Facebook meer dan twee jaar geleden op de hoogte was van de datalek, het bedrijf stil bleef omdat het Cambridge Analytica vertrouwde om de gegevens uit zichzelf te verwijderen.

“Ze hebben ons garanties gegeven, en het was pas toen andere mensen ons vertelden dat het niet waar was. ”

De reputatie van Facebook kreeg deze week opnieuw een klap met de onthulling dat het bedrijf een arts op een geheime missie naar de beste Amerikaanse ziekenhuizen stuurde om mensen ervan te overtuigen persoonlijke patiëntgegevens te delen. Toegang tot deze gegevens kan lucratief zijn voor zorgverleners en farmaceutische bedrijven, die advertenties direct kunnen aanpassen aan en richten op de nieuwsfeeds van mensen met specifieke ziekten.

Sandberg’s interview is slechts een van de vele schadebeperkende inspanningen van Facebook sinds het nieuws van het schandaal vorige maand naar buiten kwam. In een poging om het publieke vertrouwen terug te winnen, kondigde Facebook aan dat het niet langer gebruikersgegevens met derden zou delen en een groot aantal nieuwe privacycontroles voor gebruikers zou implementeren.

Mark Zuckerberg moet op woensdag 11 april verschijnen voor een congrespanel. Tot die tijd wordt de lijst met vragen die hij moet beantwoorden met de dag langer.

BRON: https://www.rt.com/news/423454-facebook-sheryl-sandberg-privacy/

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top