CensuurVrij.com
BuitenlandCultuurKunstwerken in Italië gecensureerd en bedekt met dekens voor bezoekende moslims

Kunstwerken in Italië gecensureerd en bedekt met dekens voor bezoekende moslims

door

Verschillende kunstwerken in het Italiaanse paleis Savona namen deel aan een expositie van de Italiaanse kunstenaar Mario Capelli. Maar vanwege een conferentie van de Islamitische Confederatie van Italië op dezelfde locatie moesten sommige kunstwerken van de expositie worden gecensureerd omdat ze ‘te naakt’ waren.

Het beeld van Epaminondas, een historische Thebaanse generaal en staatsman, was bedekt met een deken om moslims niet te beledigen. Ook andere werken werden gecensureerd, zo meldt The European Post.

Behalve het beeld werd ook een schilderij van een zich wassende vrouw naar verluidt verwijderd na inspectie door een moslimdelegatie. De auteur van het kunstwerk veroordeelde de censuur op zijn Facebook-pagina.

Volgens de krant Il Giornale zei Capelli: “Laten we duidelijk zijn, Epaminondas was bedekt door moslims voor hun ceremoniële vereisten, ik verwijderde de foto op hun verzoek, de administratie heeft geen fout gemaakt

Maar de islamitische gemeenschap ontkent alle beschuldigingen: “We hebben niet gevraagd om het beeld te verwijderen, we hebben het beeld afgedekt om de oude theeceremonie te reconstrueren en een achtergrond gebruikt om de woestijnduinen te symboliseren. voor de foto’s “, zegt Lahcen Chamseddine, president van de islamitische gemeenschap van Ligurië.

Volgens hem vertegenwoordigen ze de ”gematigde islam”: “We willen geen kruisbeelden verwijderen of naaktheid van beelden bedekken en in feite waren er veel andere beelden van dat type en geen ervan was bedekt.

Rechtse politicus en competitieleider Matteo Salvini beantwoordde de zaak op zijn Facebook-pagina: “Klinkt dit alleen maar gek voor mij?“, Zei hij.

Maar Salvini’s volgelingen zijn het met hem eens en sommigen zijn woedend: “Moeten we onze kunst voor hen censureren ??? Ze zijn gek!!!! Kom op Salvini, we hebben je nodig !!! Geef niet op, veel dingen moeten worden veranderd en alleen jij kunt dat doen .. migratie, de wet !!! Afgezien van de linksen die Italië verkopen !!!!! “zegt een vrouwelijke volgeling

BRON: https://voiceofeurope.com/2018/05/artworks-in-italy-censored-and-covered-with-blankets-for-visiting-muslims/

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top