CensuurVrij.com
BuitenlandEconomieRusland en China kopen goud op tegen lage prijzen, dankzij pogingen van de VS om goudprijzen te onderdrukken

Rusland en China kopen goud op tegen lage prijzen, dankzij pogingen van de VS om goudprijzen te onderdrukken

door

Pogingen van de VS om goudprijzen te onderdrukken om de dollar te ondersteunen, stellen Rusland en China in staat enorme hoeveelheden fysiek goud op te bouwen door grote hoeveelheden van het edelmetaal te kopen tegen aanzienlijk lagere prijzen.

De netto aankopen door centrale banken in het eerste kwartaal van het huidige jaar stegen met 42 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden, in totaal 116,5 ton, volgens gegevens samengesteld door de World Gold Council (WGC). Het aantal vertegenwoordigt naar verluidt het hoogste kwartaal totaal sinds 2014.

In de afgelopen twee decennia heeft Rusland de aankopen van fysiek goud opgevoerd. In mei zijn de goudreserves van het land opgelopen tot 1.909 ton, meldt het Russische Ministerie van Financiën. Sinds 2000 zijn de goudreserves van het land met 500 procent gestegen.

Rusland bleef de meest productieve koper van goud in het eerste kwartaal van 2018. Het bezit van het land vertegenwoordigt momenteel 18 procent van de totale reserves, volgens de WGC.

Vorige maand wist Rusland China uit de top vijf van gouden houders te dwingen, waaronder ook de Verenigde Staten, Duitsland, Italië en Frankrijk. China loopt echter niet ver achter, met een gerapporteerde hoeveelheid van 1.843 ton goud in zijn nationale reserves.

China en Rusland hebben, samen met Turkije, India en andere landen, op agressieve wijze goudreserves opgebouwd met als doel hun financiële reserves te diversifiëren van de banknoot die momenteel de mondiale reservevaluta is.

De tendens biedt beleggers een perfecte gelegenheid om goud of aandelen in goudmijnen te kopen, terwijl de dominantie van de US-dollar in gevaar komt als de belangrijkste internationale reservevaluta.

Veel goudinvesteerders zeggen dat de prijs van het edelmetaal kunstmatig wordt ingeperkt vanwege het papieren goud dat wordt verhandeld op westerse beurzen.

Volgens Claudio Grass van Precious Metal Advisory in Zwitserland wordt het totale handelsvolume op de OTC-markt in Londen geschat op het equivalent van 1,5 miljoen ton goud. Tot vandaag is slechts 180.000 ton goud gewonnen.

“De zwendelpapieren in Londen en New York zullen opduiken wanneer de papierprijs van goud tot nul daalt of wanneer slechts een fractie van de investeerders erop aandringt fysiek goud te ontvangen”, vertelde Grass aan RT.

BRON: https://www.rt.com/business/429573-us-china-russia-physical-gold/

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top