CensuurVrij.com
BinnenlandBuitenlandPolitiekSterke oververtegenwoordiging van linkse en pro-EU ”journalisten” in de mainstream media

Sterke oververtegenwoordiging van linkse en pro-EU ”journalisten” in de mainstream media

door

Dat de mainstream media zeer links is ingesteld wisten we al, gezien ze vaak zwijgen, feiten verdraaien en liegen over belangrijke onderwerpen zoals immigratieproblemen en islamisering. Nu dus bevestigd volgens een Deense studie.

Een Deense studie, waarin de politieke voorkeuren van mediaprofessionals uit 17 ontwikkelde landen werden onderzocht, toont aan dat de meeste journalisten duidelijk een linkse oriëntatie hebben, meldt de Zwitserse krant Basler Zeitung.

De gegevens, die vorige week werden vrijgegeven, zijn interessant omdat het een wijdverbreid vooroordeel onder mediaprofessionals en journalisten bevestigt.

De studie laat zien dat de meesten van hen de voorkeur geven aan groene (nieuwe links) ideologieën, gevolgd door feminisme. In de redacties is er een gemiddelde oververtegenwoordiging van drie keer zoveel groenen en feministen als in de normale populatie.

Dus als 10 procent van de bevolking van een land feminisme steunt, doet 30 procent van de journalisten hetzelfde, wat een sterke oververtegenwoordiging is.

Op de derde plaats staan ​​journalisten met een sociaal-liberale oriëntatie, gevolgd door het communisme en een “pro-Europese” houding. Deze drie houdingen zijn twee keer zo wijdverspreid in de media als in de bevolking.

Conservatieve journalisten daarentegen zijn zwaar ondervertegenwoordigd onder mediaprofessionals. Volgens de studie komt een conservatieve oriëntatie zes keer vaker voor in de bevolking dan onder journalisten.

BRON: https://voiceofeurope.com/2018/06/strong-overrepresentation-of-leftist-feminist-and-liberal-journalists-study-shows/

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top