CensuurVrij.com
BuitenlandNatuur & MilieuRusland is niet alleen sneeuw, beren en wodka.

Rusland is niet alleen sneeuw, beren en wodka.

door

Russische steden staan bekend om hun sprookjesachtige architectuur, eindeloze musea en een bruisend nachtleven. Maar er zijn delen van Rusland waarvan je nooit zou raden dat ze deel uitmaakten van het uitgestrekte land. Rusland is niet alleen sneeuw, beren en wodka.

Niet de Sahara woestijn

Nee, Dit is niet de Sahara woestijn. Het is een stuk land in een regio die bekend staat als de Sakha-republiek in het Verre Oosten van Rusland. Het is misschien moeilijk om je voor te stellen hoe je naar de foto kijkt, maar de temperaturen dalen hier in de winter tot -60C.

Experts maakten ruzie over hoe precies het woestijngebied Saamys-Kumaga werd gevormd in een gebied dat bekend staat om zijn meren en rivieren. Sommigen zeggen dat het zich aan het einde van de ijstijd al 27.000 jaar geleden vormde toen het klimaat erger werd en de rivieren ondieper werden en de winters zo koud waren dat het niet eens sneeuwde. De theorie luidt dat de wind zanderige sedimenten oppikte en ze in verschillende richtingen blies, waardoor de magische duinen werden gecreëerd.

Niet de game of Thrones

Deze oude rotsformaties zien eruit alsof ze zijn gemaakt door zogenoemde ”computer-generated imagery software” voor een aflevering van Games of Thrones – maar ze zijn echt. Het nationale park Lenskie Stolby is een ander juweeltje in de regio Jakoetië(ook wel republiek Sacha genoemd). De rotsen hebben het uiterlijk aangenomen van torenhoge pilaren, waar de fossiele overblijfselen van mammoet en bizons samen met oude hiërogliefen te vinden zijn.

Helaas is Lenskie Stolby niet iets dat je kunt vinden tijdens een dagje uit Moskou, tussen de wedstrijden van de Wereldbeker. Je moet ongeveer vier dagen reizen per vliegtuig en met de boot om er te komen.

Niet de dode zee

Vlakbij de grens met Kazachstan, een zes uur durende busrit van Volgograd, bevindt zich dit zoute meer, het Eltonmeer, waar zout dat wordt gewonnen uit het meer wordt gebruikt voor de productie van magnesiumchloride. Het is een soort Russische versie van de Dode Zee.

De bijnaam van het meer is “gouden zevenstromenland” vanwege de 7 rivieren die er op afwateren. De naam is afgeleid van het Kazachse Altyn-noer (“gouden meer”). De plaats werd vroeger als een heilige plaats beschouwd en er zijn mensen die geloven dat het water van het meer ziektes kan genezen en de sleutel tot de eeuwige jeugd is, dus het kan het bezoek zeker waard zijn.

Niet in Ijsland

Het lijkt op IJsland, maar de vallei van de geisers is een van de beroemdste locaties in de regio Kamtsjatka in Rusland. Het natuurwonder werd pas ongeveer 100 jaar geleden ontdekt toen geoloog Tatiana Ustinova en haar assistent met een hondenslee de bevroren rivier op reisden en zagen dat er een hete straal water uit de grond schoot. Later ontdekten onderzoekers dat de hele 8 km lange kloof een geiser-veld was.

In 2007 bedreigde een massale aardverschuiving het bestaan van de kloof toen rotsen, water en ander puin met hoge snelheid er door heen raasden, de geisers bedekte en het terrein permanent veranderde. Maar de natuur nam het weer over en de vallei begon zichzelf te herstellen.

BRON: https://www.rt.com/news/430876-russia-unusual-places-photos/

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top