CensuurVrij.com
AlgemeenBuitenlandCultuurPolitiekReligieProtesten in Zuid-Korea tegen moslimvluchtelingen: we willen niet worden zoals Europa

Protesten in Zuid-Korea tegen moslimvluchtelingen: we willen niet worden zoals Europa

door

Ongeveer 520.000 Zuid-Koreanen ondertekenden een petitie tegen het migratiebevorderende beleid van hun regering. De meesten van hen maken zich zorgen over moslimvluchtelingen uit Jemen en economische uitbuiting door migranten, aldus het nieuwsverslag van DW.

(Tekst gaat verder onder Tweet)

“Het is de afgelopen weken erg slecht geworden en het is allemaal omdat Jeju een programma introduceerde dat mensen uit 186 landen in staat stelde zonder een toeristenvisum hierheen te komen”, zegt Hank Kim, eigenaar van het Core Travel Agency.

Kim vervolgt: “Lokale mensen zijn hier ongerust over, we hebben allemaal gelezen over de problemen die immigranten in Europa hebben veroorzaakt – vooral in Duitsland en Frankrijk – en we willen niet dat dit hier gebeurt.”

Er was ook een protest in het stadhuis van Seoul tegen het visumontheffingsprogramma waaraan honderden mensen deelnamen. “We dringen er bij de regering op aan om Koreaanse burgers voor vluchtelingen te stellen”, zegt een organisator van de demo.

“We zijn niet tegen alle vluchtelingen. Maar we moeten geen buitenlanders accepteren die proberen het beleid te exploiteren als een middel om economische belangen te nastreven en het concept in hun landen te ontwijken,” voegt hij eraan toe.

Hank Kim, de eigenaar van het reisbureau, zegt:

“We zijn ook bezorgd vanwege hun religie. We hebben nog nooit contact gehad met moslims, maar we weten dat ze allemaal grote gezinnen hebben en dat ze hun eigen cultuur meebrengen in plaats van proberen zich aan te passen aan de plek waar ze wonen”

De onrust werd veroorzaakt door 1.000 Jemenitische vluchtelingen die het visumprogramma gebruikten om naar het eiland Jeju in Zuid-Korea te gaan.

BRONNEN: https://www.dw.com/en/south-koreans-resist-arrival-of-yemeni-asylum-seekers/a-44400236

EN: https://www.koreatimes.co.kr/www/nation/2018/07/356_251512.html

 

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top