CensuurVrij.com
EuropaZwitserland: ISIS militant die zich voordoet als een gearresteerde asielzoeker.

Zwitserland: ISIS militant die zich voordoet als een gearresteerde asielzoeker.

door

De Zwitserse politie arresteerde zaterdag een vermeende ISIS-militant die vermoedelijk al ongeveer zes maanden als asielzoeker in het land woont.

De politie zei dat de militant van de islamitische staat in een tehuis voor asielzoekers in de kleine stad Altstätten had gewoond voordat hij werd overgebracht naar een andere faciliteit in Kreuzlingen, 20 Minuten rapporten.

Gedurende de tijd dat de militant van de islamitische staat in Altsätten verbleef, zeiden andere asielzoekers die bij hem woonden dat hij zich zou gedragen alsof hij de leider van de inrichting was en vaak bevelen zou uitroepen aan zijn medebewoners. Hoewel sommige asielzoekers bezwaar maakten tegen het gedrag van de vermeende IS-militant, werd er nooit iets aan gedaan om daar een einde aan te maken.

Pas nadat de vermeende militant naar Kreuzlingen was overgebracht, vertelden meerdere migranten aan de lokale autoriteiten dat ze de man erkend hadden als een voormalige strijder voor de islamitische staat. Niet lang daarna waren de autoriteiten eindelijk overtuigd nadat er een foto opdook van de verdachte gekleed in gevechtskleding.

In 2016 waarschuwde de Duitse spionagedienst, de Bundesnachrichtendienst (BND), dat de islamitische staat terroristen trainde om zich in te bedden in groepen asielzoekers die Europa binnen willen komen.

Vorig jaar dook zo’n zaak op in Hamburg, Duitsland, nadat een lid van een driekoppige terroristische cel aan de autoriteiten had toegegeven dat de islamitische staat hem naar Duitsland had gestuurd en hem had verteld dat hij zich moest gedragen als een vluchteling.

BRON: Voice of Europe

Tags:

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top