CensuurVrij.com
BuitenlandEuropaZweedse premier: Geen verband tussen massale migratie en toenemend bendegeweld.

Zweedse premier: Geen verband tussen massale migratie en toenemend bendegeweld.

door

De Zweedse linkse premier Stefan Löfven heeft beweerd dat er geen enkel verband bestaat tussen massale migratie naar zijn land en het toenemende bendegeweld.

Löfven’s opmerkingen kwamen dit weekend op de Zweedse televisie. De Zweedse premier stelde dat het probleem van bendegeweld – waarvan hij toegeeft dat de regering het ‘misschien niet heeft zien aankomen’ – heel reëel is, maar dat het een ander soort geweld is dan eerder is gezien, meldt Nyheter Idag.

Toen de presentator van de show vroeg of er een verband was tussen de grote aantallen buitenlanders die de laatste tijd het land binnenstroomden en het toenemende bendegeweld, verwierp Löfven dit idee onmiddellijk met het argument dat armoede en werkloosheid de hoofdoorzaak waren.

“De reden voor de segregatie is dat de werkgelegenheid en de werkloosheid in deze gebieden te laag zijn en te hoog. Maar dat zou hetzelfde zijn geweest, ongeacht wie er gewoond heeft. Als je mensen die in Zweden geboren zijn onder dezelfde voorwaarden zou je hetzelfde resultaat krijgen,” zei Löfven.

De ,,sociaal-democratische eerste minister duwde toen nog verder terug, bewerend dat zelfs zonder de 2015 migrantencrisis, Zweden met het zelfde probleem zou worden geconfronteerd.

“Door de economische verschillen zouden de sociale onrechtvaardigheden hetzelfde zijn geweest,” zei hij.

Toenemend bendegeweld is in Zweden zo’n probleem geworden dat de Scandinavische buurman in het zuiden onlangs grenscontroles aan de grens met Zweden heeft ingevoerd.

In september publiceerde de Zweedse krant Expressen een onderzoek dat werd uitgevoerd door Sydsvenskan en waaruit bleek dat de overgrote meerderheid van de verdachten in schietzaken in Malmö (Zweden) een migrantenachtergrond heeft.

De bevindingen van Sydsvenskan’s onderzoek weerspiegelen de statistische bevindingen van een gelijkaardig onderzoek dat in 2018 door SVT werd gepubliceerd en waaruit bleek dat die buitenlandse man ongeveer 85 procent van de verkrachtingen in Zweden heeft gepleegd.

BRON: Voice of Europe

Tags:

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top