CensuurVrij.com
AlgemeenMainstream beleidsexpert onthult hoe hem het zwijgen werd opgelegd over Syrië: “De waarheid deed er niet toe”

Mainstream beleidsexpert onthult hoe hem het zwijgen werd opgelegd over Syrië: “De waarheid deed er niet toe”

door

Een mainstream media- en academische expert gaf deze week een zeldzame verklaring af: dat vrijwel alles wat het establishment het publiek over Syrië heeft gevoed, vals of verdraaid is; maar het blijft zo dat na de tragische acht jaar durende oorlog langzaam maar zeker nieuwe onweerlegbare feiten aan het licht komen.

“De waarheid deed er helemaal niet toe”, geeft hij toe, na jaren van commentaar te hebben gegeven op reguliere publicaties.

In een lange discussie op Twitter, onthulde auteur en assistent-professor politieke wetenschappen en beleidsvorming aan de Noordoostelijke Universiteit Max Abrahms in een lange discussie hoe hij de ‘narratieve managers’ aan het werk zag van binnenuit in de wereld van de gevestigde denktank en media. In zijn eigen onderzoek ontdekte en documenteerde hij de waarheid van wat er in Syrië gebeurde en “de media zouden mij en het onderzoek uit hun verslagen verdringen”, zo onthulde hij. Zijn werk in de beginjaren van de oorlog verscheen in The New York Times en andere belangrijke media, maar hij werd steeds meer gecensureerd en uit een aantal platforms gejaagd voor het spreken van ongemakkelijke waarheden.

Hieronder is zijn volledige commentaar, geschreven in het kielzog van de nieuwe OPCW lekken die de mainstream nog steeds hard probeert te negeren.

Elke dag zijn er nieuwe onthullingen dat de “rebellen” in Cahoots waren, niet alleen met Al-Qaeda, maar ook ISIS en officiële rapporten van Assad met behulp van chemische wapens zijn volgens eigen auteurs gemanipuleerd.

Was je ooit sceptisch dat Assad chemische aanvallen met chemische wapens toestond toen zij de enige waren die zijn overwinning in de oorlog in gevaar bracht?

Auteurs van de officiële rapporten die hem koppelen aan het gebruik van chemische wapens hebben nu het bewijs geleverd dat hun eigen rapporten vervalst zijn.

Toen ik werd geïnterviewd over het gebruik van chemische wapens door Syrische militairen, uitte ik scepsis toen Assad de politieke wetenschappelijke literatuur tegensprak door zich in te laten met het ene gedrag dat zijn felbevochten overwinning zou terugdraaien.

Maar de media zouden mij en het onderzoek uit hun verhalen verwijderen.

Het eerste verhaal zou moeten zijn dat de auteurs van de officiële rapporten die Assad koppelen aan het gebruik van massavernietigingswapens het bewijs hebben geleverd dat ze werden verdoezeld in weerwil van het wetenschappelijke bewijs en werden uitgebuit om de regimeverandering in Damascus te bevorderen, wat het risico met zich meebracht dat er een islamitische staatsoorlog met Rusland zou ontstaan.

Totdat je weet hoe je gedupeerd werd in het steunen van regimeverandering in Syrië, word je gedupeerd in het steunen van andere kostbare initiatieven voor de lokale bevolking, internationale stabiliteit en onze inspanningen in de strijd tegen het terrorisme.

Het verhaal van de uitgedunde rapporten over massavernietigingswapens en de door Al Qaeda geleide rebellen moet verteld worden.

Wat er in Syrië is gebeurd, is dat het Amerikaanse politieke establishment heeft besloten dat het doel de middelen rechtvaardigt. De waarheid deed er helemaal niet toe. Ons werd verteld dat Assad moet gaan op basis van MVW-rapporten die volgens hun eigen auteurs zijn opgesteld om “rebellen” te steunen die door Al-Qaeda werden geleid en ISIS hielpen.

Bekijk dit interview en bepaal zelf of je het officiële rapport dat Assad verbindt met de chlooraanval die in de media werd verkocht als casus belli voor het omverwerpen van Assad en die nu door de fact-finder zelf als een gemanipuleerde zaak aan de kaak is gesteld, betrouwbaar vindt.

Als u denkt dat politici, de denktanks en de media een verkeerde situatie in de oorlog in Irak hebben opgelopen, wacht dan maar tot u over de oorlog in Syrië hoort.

Als u juichte voor een andere regime-verandering in de oorlog dan maakt het niet uit of de casus belli geen bewijs heeft. De media is onberoerd dat meerdere wetenschappers die het officiële onderzoek hebben verzonnen, betwijfelen of het Syrische leger achter de aanvallen of het gebruik van chloor zat.

BRON: Infowars.com

Tags:

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top