CensuurVrij.com
BuitenlandEuropaMigrantencrisis 2.0: 1000+ migranten landen in enkele dagen tijd in Italië en Griekenland.

Migrantencrisis 2.0: 1000+ migranten landen in enkele dagen tijd in Italië en Griekenland.

door

Griekenland en Italië hebben de afgelopen dagen een nieuwe migratiestroom meegemaakt, met meer dan 700 nieuwe migranten die binnen 24 uur in Griekenland aankwamen.

Vorig weekend landden 643 migranten op de Griekse eilanden Lesbos en Samos in een periode van slechts 24 uur, terwijl de Griekse kustwacht 60 migranten op zee oppikte, wat goed is voor een totaal van 703 nieuw aangekomen migranten, meldt Euronews.

Het rapport komt slechts één week na de aankomst van 1.350 migranten in Griekenland afgelopen weekend. De nieuwkomers zullen de groeiende problemen van de toch al enorm overbevolkte migrantenkampen alleen maar verergeren. Schattingen suggereren dat 37.000 migranten nu op verschillende Griekse eilanden wonen in kampen die bedoeld zijn om er slechts een paar duizend te huisvesten.

Te midden van wat een tweede migrantencrisis begint te worden, kondigde de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis aan dat zijn conservatieve regering de zeepatrouilles zal verhogen en extra grenswachten zal inzetten om “de deur te sluiten” voor illegale migranten.

In Italië stonden de autoriteiten toe dat verschillende NGO-migrantenveerboten op zondag en maandag aanlegden, waarbij de Franse NGO SOS Mediterranée 215 illegale migranten in Messina uitladen nadat ze voor de Libische kust waren opgepikt, meldt de Italiaanse krant Il Giornale.

De regerende linkse coalitieregering van de Vijfsterrenbeweging (M5S) en de Democratische Partij (PD) stonden dinsdag toe dat twee andere NGO-migrantenveerboten, Open Arms en Aita Mari, respectievelijk 73 en 78 migranten van boord mochten gaan.

In september stemden vier EU-lidstaten in met een nieuw systeem dat de nieuw aangekomen migranten in Malta en Italië zou verdelen over andere samenwerkende EU-lidstaten. Het valt nog te bezien hoe lang de overeenkomst zal duren.

BRON: Voice of Europe

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top