CensuurVrij.com
GlobalismeChina neemt vergeldingsmaatregelen tegen buitenlandse NGO’s.

China neemt vergeldingsmaatregelen tegen buitenlandse NGO’s.

door

Peking is gestopt met het toestaan van schepen van de Amerikaanse marine om Hongkong te bezoeken en heeft buitenlandse NGO’s “gesanctioneerd” nadat president Donald Trump een wetsvoorstel had ondertekend, dat gericht is tegen China vanwege zijn reactie op protesten en rellen tegen de regering in de stad.

De woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Hua Chunying, zei op Maandag dat China niet meer verzoeken door de Amerikaanse oorlogsschepen zal herzien om in Hong Kong aan te meren.

De natie heeft reeds verscheidene schepen van de V.S. van de Marine van de V.S. van die het bezoeken van Hong Kong in de laatste maanden hebben versperd.

Hua kondigde ook aan dat het land NGO’s, zoals Human Rights Watch (HRW), Freedom House en het National Democratic Institute (NDI), heeft bestraft voor het aanzetten tot het plegen van “gewelddadige misdaden” en het bevorderen van “separatisme” in Hongkong.

Deze groepen zijn “verantwoordelijk voor de huidige chaos” in de stad, aldus de verslaggevers.

.

De woordvoerder benadrukte dat de maatregelen een directe reactie zijn op de Hong Kong Human Rights and Democracy Act 2019, die vorige week door Trump is ondertekend. De wetgeving staat de VS toe om sancties op te leggen aan Chinese en Hongkongse functionarissen wegens schendingen van de mensenrechten in Hongkong.

De Amerikaanse wetgevers voerden aan dat de wet zou bijdragen tot de handhaving van de democratie en politieambtenaren zou straffen voor het mishandelen van vreedzame demonstranten.

Peking heeft ondertussen de actie als illegaal bestempeld volgens het internationale recht en een poging om zich “ernstig te bemoeien met de Chinese binnenlandse aangelegenheden”. Chinese functionarissen hebben Washington herhaaldelijk gewaarschuwd voor inmenging in Hongkong en beschuldigden Amerikaanse politici, die de demonstranten openlijk steunden, van het aanmoedigen van rellen daar.

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top