CensuurVrij.com
GeldStudentenlening zeepbel bereikt nieuw record.

Studentenlening zeepbel bereikt nieuw record.

door

Heb je het gehoord? De Democraten gaan de rotzooi van de studentenlening oplossen! Ze hebben de kwestie aan de orde gesteld in bijna elk presidentieel debat van de Democratische Partij. Alles wat we nodig hebben is een goed overheidsprogramma en we kunnen dit probleem van 1,64 biljoen dollar gemakkelijk oplossen.

Let niet op dat overheidsprogramma’s het probleem in de eerste plaats hebben veroorzaakt.

Hoe groot is het probleem? En hoe zijn we hier gekomen? En het allerbelangrijkste, waarom zou u zich zorgen maken over het probleem? U kunt alle details in het volledig bijgewerkte rapport van SchiffGold’s “The Student Loan Bubble” krijgen: Gokken met de toekomst van Amerika”.

De zeepbel van de studentenlening blijft zich opblazen. De leningssaldo’s van de student springen in het derde kwartaal van dit jaar met 32,9 miljard dollar omhoog, waardoor de totale uitstaande schuld van de studielening naar een nieuw record wordt geduwd. De tegoeden van studentenleningen zijn met 5,1% op jaarbasis gegroeid.

In de afgelopen tien jaar is de schuld van studentenleningen met 120% toegenomen. Het totale saldo van de studieleningen bedraagt nu 7,6% van het BBP. Dat is een stijging ten opzichte van 5,1% in 2009. Dit ondanks het feit dat de inschrijvingen voor het hoger onderwijs tussen 2010 en 2017 met 7% zijn gedaald, waarbij de inschrijvingen naar verwachting stabiel zullen blijven.

Kortom, er zijn minder studenten die meer geld lenen om hun opleiding te financieren.

Voordat de overheid zich ermee ging bemoeien, was het college niet zo duur. Het was het overheidsbeleid dat het onbetaalbaar maakte. En het lukte haar niet alleen om de kosten van een universitaire opleiding drastisch op te drijven, maar ze slaagde er ook in om de waarde van die opleiding teniet te doen. Peter Schiff vatte het perfect samen: “Voordat de regering dit ‘probleem’ probeerde op te lossen, bestond het echt niet.

Peter is niet alleen maar retoriek aan het spuien. Uit de werkelijke studies is gebleken dat de instroom van door de overheid gesteunde studentenleningen in het universitaire systeem rechtstreeks verband houdt met de stijgende kosten van een hogeschoolopleiding.

Mike Adams legt de agenda van de privé federaties bloot als een oorlog tegen de welvaart van de Amerikanen die Amerika gewoonweg groot willen maken.

In ons bijgewerkte rapport, “The Student Loan Bubble: Gokken met de toekomst van Amerika”, zo vertellen we hoe de zeepbel van de studielening is opgeblazen en wat het voor onze toekomst kan betekenen.

Miljoenen Amerikanen die deze enorme schuldenlast dragen is een groot genoeg probleem op zich. Maar het wordt een nog belangrijkere kwestie wanneer u realiseert dat de Amerikaanse belastingbetaler voor het grootste deel van deze schuld vastgehaakt zit. De Secretaresse Betsy Devos van het onderwijs gaf toe dat het spiraalsgewijze niveau van studentenschuld ,,zeer echte implicaties voor onze economie en onze toekomst.” heeft.

“Het studentenlening programma begraaft niet alleen studenten in de schulden, het begraaft ook belastingbetalers en het steelt van toekomstige generaties.

Dit is de zoveelste zeepbel die door de overheid is gecreëerd. Ondanks de campagneretoriek die uit de presidentiële primaire debatten van de Democratische Partij komt, lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat het Congres zal doen wat nodig is om de groeiende zeepbel van de studielening aan te pakken. En de oplossing van de Democraten lijkt te bestaan uit het eenvoudigweg uitwissen van de schuld – alsof je gewoon meer dan 1 biljoen dollar kunt laten verdwijnen zonder ernstige gevolgen.
Zoals alle zeepbellen, zal ook deze uiteindelijk knallen.

Het komt er uiteindelijk op neer dat de schuldenbel voor studenten uiteindelijk gevolgen zal hebben voor de Amerikaanse markten en de gemiddelde Amerikanen. In Peter’s artikel The Student Loan Bubble kun je meer leren en je voorbereiden: Gokken met de toekomst van Amerika. Download het gratis HIER.

BRON: Infowars.com

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top