CensuurVrij.com
AlgemeenBuitenlandEuropaTrump kastijdt Macron voor commentaar op’ hersendood ‘NAVO, en dreigt Frankrijk met hogere tarieven.

Trump kastijdt Macron voor commentaar op’ hersendood ‘NAVO, en dreigt Frankrijk met hogere tarieven.

door

Donald Trump is in Londen aangekomen voor een tweedaagse NAVO-top die de 70ste verjaardag van de alliantie markeert. Eerder heeft hij herhaaldelijk kritiek geuit op wat hij het gebrek aan gelijke ‘lastenverdeling’ door de Europese NAVO-leden van de NAVO noemt.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een vernietigende aanval op Frankrijk gelanceerd toen hij aankwam voor een NAVO-top in het Verenigd Koninkrijk.

Trump zei dat de woorden van de Franse president Emmanuel Macron over de “hersendood” van de NAVO “zeer vervelend” zijn.

“Dat is een zeer vervelende verklaring aan in wezen 28 landen,” zei Trump, die ook Macron’s opmerking respectloos en beledigend noemt.
Hij wees er ook op dat Frankrijk zich in een moeilijke economische situatie bevond en dat Parijs het bondgenootschap meer nodig had dan welke andere lidstaat dan ook.

“Degene die het minst profiteert [van de NAVO] is de Verenigde Staten,” voegde de troef toe.
Hij zei ook dat hij Frankrijk ziet afbreken van het bondgenootschap.

“Ik heb een goede verstandhouding met Macron, maar soms zegt hij dingen die hij niet zou moeten zeggen,” zei Trump.

Vorige maand zei Macron in een interview met de Economist dat de NAVO “hersendood” was en vroeg hij zich af of de alliantie in staat was haar collectieve verdediging te garanderen.

Volgens Trump, wat een effectieve samenwerking tussen de NAVO-leden belemmert, is het gebrek aan een adequate ‘lastenverdeling’ tussen de Europese partners in het bondgenootschap. De VS heeft Frankrijk en Duitsland herhaaldelijk bekritiseerd omdat ze te weinig geld uitgeven aan NATO defensie.

Maandag meldde het Amerikaanse nieuwsportaal Axios, onder vermelding van een ambtenaar, dat Trump niet blij was met de opmerkingen van de Franse president over de NAVO, en voegde eraan toe dat hij “al een lange tijd niet meer bij Macron is geweest”.

Belastingrij VS-Frankrijk.

Donald Trump gaf ook commentaar op de recente beslissing van Frankrijk om belasting te heffen op Amerikaanse technologiegiganten:

“Ik zal hen niet laten profiteren van Amerikaanse bedrijven, als ze belast worden, dan zal het door de VS zijn.

Eerder dreigde de Trump-regering met het opleggen van belastingen op Franse goederen ter waarde van 2,4 miljard dollar als vergelding voor de belasting op digitale diensten van het land. Parijs zegt dat de digitale belasting bedoeld is om te voorkomen dat technologiebedrijven belastingen ontduiken. Frankrijk stelt dat belastingen gebaseerd moeten zijn op digitale activiteiten en niet alleen afhankelijk moeten zijn van de locatie van het hoofdkantoor van de bedrijven.

Er wordt verwacht dat ongeveer 30 bedrijven de Franse digitale belasting zullen betalen, waarvan de meeste Amerikaanse bedrijven zoals Apple, Facebook, Amazon, Alphabet en Microsoft.

BRON: Sputnik News

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top