CensuurVrij.com
AlgemeenTechAfleiding door gebruik mobiele telefoon gekoppeld aan toename aantal hoofdletsels.

Afleiding door gebruik mobiele telefoon gekoppeld aan toename aantal hoofdletsels.

door

Hoofd- en nekletsels tijdens het rijden of lopen met een mobiele telefoon nemen toe – en dit komt overeen met de lancering van de iPhone in 2007 en de release van Pokémon Go in 2016, die uit een studie van Rutgers naar voren kwam.

Het onderzoek, gepubliceerd in JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery, beoordeelde 2.501 patiënten van de Spoedeisendehulp Afdeling die hoofd- en nekletsels opliepen als gevolg van het gebruik van de mobiele telefoon tussen 1998 en 2017. Zij vonden een gestage toename van de verwondingen in die tijd, samen met de opvallende pieken. Pokémon Go is een uitgebreide, op realiteit gebaseerde game die spelers verplicht om geanimeerde personages op hun telefoon op echte locaties te volgen.

De verwondingen omvatten snijwonden, blauwe plekken, schaafwonden en inwendige verwondingen, vooral rond het oog en de neus. Meer dan 41 procent kwam in eigen land voor en was minder belangrijk, waardoor er weinig of geen behandeling nodig was. Ongeveer 50 procent was het gevolg van afgeleid rijden en een derde van afgeleid lopen.

Alex Jones onderzoekt de gevolgen van dalende IQ’s en aandachtspunten, en wat mensen kunnen doen om het te bestrijden.

Kinderen onder de 13 jaar hadden aanzienlijk meer kans op een lichamelijke verwonding, zoals een ontploffende batterij van een mobiele telefoon of ouders die per ongeluk een mobiele telefoon op een kind lieten vallen of een kind dat zichzelf in het gezicht raakte met de telefoon.

“De ,,verwondingen van het gebruik van de mobiele telefoon zijn hoofdzakelijk gemelde incidenten tijdens het rijden, maar andere soorten verwondingen zijn grotendeels te weinig gemeld,” aldus studieauteur Boris Paskhover, een chirurg en een hulpprofessor op de Medische School van Rutgers van New Jersey.

“Wij veronderstellen dat de afleiding die door mobiele telefoons worden veroorzaakt de grootste reden voor verwonding zijn en voornamelijk betrekking hebben op mensen van 13 tot 29 jaar”, aldus Paskhover. “De ,,bevindingen stellen een behoefte aan onderwijs over de risico’s van het gebruik van mobiele telefoons en afgeleid gedrag tijdens andere activiteiten alsmede tijdens het rijden en lopen.”.

BRON: Infowars.com

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top