CensuurVrij.com
AlgemeenBuitenlandEuropaMassale online pedofiele ring opgerold door politie.

Massale online pedofiele ring opgerold door politie.

door

Een internetpedofielenring met maximaal 70.000 leden – die als de grootste ter wereld wordt beschouwd – is door de politie aan het licht gebracht, aldus een veiligheidsbeambte op woensdag.

Het Europese politiebureau Europol zei in een verklaring dat “Operation Rescue” 670 verdachten had geïdentificeerd en dat 230 misbruikte kinderen in 30 landen in veiligheid waren gebracht. Meer kinderen zouden moeten worden gevonden, aldus Europol.

Europol zei dat tot nu toe 184 mensen waren gearresteerd en dat het onderzoek in sommige landen werd voortgezet. De meeste arrestanten worden verdacht van directe betrokkenheid bij het seksueel misbruiken van kinderen.

Onder hen bevinden zich leraren, politieagenten en scoutingleiders, zoals aangegeven door de AP. Een Spanjaard die in zomerkampen werkte, wordt ervan verdacht zo’n 100 kinderen ouder dan vijf jaar te hebben misbruikt.

Europol-directeur Rob Wainwright zei woensdag dat de kring, die communiceerde via een internetforum, “waarschijnlijk het grootste online pedofiele netwerk ter wereld” was.

Cori Bassett, een ambtenaar van openbare zaken voor de Immigratie van de V.S. en de Handhaving van de Douane, zei in een e-mail dat er vijf arrestaties en vier veroordelingen met betrekking tot de reddingsoperatie van de V.S. waren geweest.

De ,,aanhoudingen zijn tot dusver gemaakt in Georgiä” en Connecticut. ICE blijft de aanwijzingen die door Europol worden verstrekt volgen,” voegde zij toe.

De ,,website werd gesloten na een driejarige onderzoek, zei Europol.

“De website werkte vanaf een server in Nederland en had op het hoogtepunt tot 70.000 leden wereldwijd,” voegde ze eraan toe.

“Het probeerde te functioneren als een forum waar mensen hun seksuele belangstelling voor jonge jongens konden delen zonder specifieke strafbare feiten te plegen en zo ‘onder de radar’ van de politiële aandacht te opereren”, aldus Europol.

“Na contact te hebben opgenomen op de site, zouden sommige leden naar meer particuliere kanalen, zoals e-mail, zijn overgegaan om illegale beelden en films van kinderen die worden misbruikt, uit te wisselen en te delen. Computers die bij de gearresteerden in beslag zijn genomen, hebben enorme hoeveelheden beelden en video’s van kindermisbruik geoogst,” voegde hij eraan toe.

Politie infiltreerde op de site.

De verklaring van Europol verklaarde dat de Britse en Australische politie in de site geïnfiltreerd waren om de leden te identificeren die het grootste gevaar vormden voor kinderen. De politie poseerde ook soms als kinderen, als onderdeel van het onderzoek.

Rechtshandhavingsinstanties uit 13 landen, waaronder de Verenigde Staten, Australië, Canada, Italië, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, waren betrokken bij de zaak, zei Europol.

In de verklaring staat dat Europol-analisten de veiligheidskenmerken van een belangrijke computerserver in het midden van het netwerk hadden gekraakt, waardoor de identiteit van vermoedelijke zedendelinquenten aan het licht was gekomen.

En na de arrestatie hielp de Nederlandse beheerder van het forum de politie bij het doorbreken van de versleutelingsmaatregelen die de identiteit van de gebruikers beschermden, waardoor de politie hun geheime onderzoeken kon beginnen.

“Europol heeft vervolgens meer dan 4000 inlichtingenrapporten uitgebracht aan de politieautoriteiten in meer dan 30 landen in Europa en elders, wat heeft geleid tot de arrestatie van verdachten en de bescherming van kinderen,” aldus Europol.

Wainwright zei dat hij trots was op het “uitzonderlijke werk van onze deskundigen om de politieautoriteiten over de hele wereld te helpen deze baanbrekende resultaten te registreren”.

“De bescherming van zoveel kwetsbare kinderen is bijzonder lonend en toont de inzet van ons bureau om Europa veiliger te maken voor zijn burgers”, voegde hij eraan toe.

Het onderzoek werd geleid door het Britse Child Exploitation and Online Protection Center.

Peter Davies, vertegenwoordiger van het centrum, zei dat er meer arrestaties zouden plaatsvinden naarmate het onderzoek vordert.

“Degenen die lid zijn geweest van de site kunnen een klop op de deur verwachten in de zeer nabije toekomst,” zei hij.

In Groot-Brittannië, zei de politie, waren de betrokken kinderen tussen 7 en 14 jaar oud.

Australische federale politiecommandant Grant Edwards zei dat de gearresteerde verdachten in Australië varieerden in de leeftijd van 19 tot 84 jaar en het internet gebruikten om “te jagen op kinderen met anonimiteit, met trucjes en verdoezeling”.

Kinderen, zei Edwards, “zouden in staat moeten zijn om veilig gebruik te kunnen maken van het internet, zonder de angst om benaderd of verkocht te worden door deze online verkrachters”.

BRON: NBCNews

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top