CensuurVrij.com
AlgemeenBinnenlandOnderbelicht: Huiselijk geweld tegen mannen neemt steeds meer toe.

Onderbelicht: Huiselijk geweld tegen mannen neemt steeds meer toe.

door

Het klinkt als iets wat moeilijk voor te stellen is voor de meerderheid. Maar toch neemt huiselijk geweld tegen mannen steeds meer toe in Nederland. Helaas zijn daar geen regelingen voor en kunnen mannen daardoor geen beroep maken op professioneel hulp.

Henk(31) woonde 8 jaar samen met zijn vrouw. Maar er waren bepaalde dingen waar hij niets van af wist. Zijn vrouw had last van borderline. “In het begin merk je er niets van. Mijn vrouw wist het zolang te verbergen”, aldus Henk. “Na verloop van tijd merkte ik dat haar gedrag niet normaal was, maar linkte het niet direct aan borderline. Pas een half jaar later begon ik haar gedrag te onderzoeken op het internet en kwam uit op Borderline”.

Vele mannen, zoals Henk, worden niet gehoord door het grote publiek. Dat komt omdat dit soort vrouwen anderen altijd weten in te palmen. “Ik werd regelmatig geslagen tegen mijn hoofd aan om kleine dingen. Als ik een broodje bapao niet goed had klaar gemaakt kon ik rekenen op een enorme scheldpartij dat overging in slaan. Later kwam ze huilend bij mij en zei dat ze spijt had en daar ben ik telkens in getrapt”.

“Tot op het moment toen ik onze huwelijk wilde beëindigen, ging zij allerlei berichten op sociale media delen over mij. Daarin werd ik tot op het bot toe zwart gemaakt. Haar vrienden geloofden haar omdat zij telkens haar vrienden wist in te palmen. Pas een jaar later kwamen haar vrienden er zelf achter dat zij al die tijd het probleem was en niet ik”.

Henk is nu ruim twee jaar vrijgezel, maar de momenten waarin hij werd geslagen achtervolgt hem nog elke dag. “Ik ben geen stoere bink die hard is. Ik ben zacht van karakter en zou nooit een vrouw kunnen slaan. Hoe ik toen werd geslagen achtervolgt mij nog elke dag waardoor ik afstandelijk ben geworden naar vrouwen toe. Mijn vrienden zeggen wel eens tegen mij dat ik wat harder moet worden. Maar wat er niet in zit, krijg je er ook niet in”.

Veel mensen onderschatten huiselijk geweld naar mannen toe. Vooral veel mannen kunnen zich daar geen voorstelling van maken. Uit onderzoek is gebleken dat huiselijk geweld naar mannen toe met 12,48% is gestegen tussen 2018 en 2019. En 5,31% van deze mannen worden nog dagelijks gestalkt door hun ex vrouw. Aangifte doen heeft geen zin omdat de politie huiselijk geweld naar mannen toe niet 100% erkend.

Daarom is het belangrijk dat hier meer aandacht aan besteed zal worden. In verschillende Europese landen zijn er al organisaties die strijden voor de rechten van de man, waarin ook huiselijk geweld aan de kaak wordt gesteld.

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top