CensuurVrij.com
AlgemeenBuitenlandEuropaBoris Johnson zegt dat hij immigranten zal tegenhouden om Groot-Brittannië ‘als hun eigen land’ te beschouwen.

Boris Johnson zegt dat hij immigranten zal tegenhouden om Groot-Brittannië ‘als hun eigen land’ te beschouwen.

door

De Britse premier Boris Johnson heeft gezworen dat hij migranten uit de Europese Unie zal tegenhouden om Groot-Brittannië “als hun eigen land” te behandelen als hij de algemene verkiezingen van deze week wint.

“Je hebt nogal wat mensen uit de hele EU zien binnenkomen – 580 miljoen inwoners – die het Verenigd Koninkrijk kunnen behandelen alsof het in feite een deel van hun eigen land is, en het probleem daarbij is dat er helemaal geen controle is geweest en ik denk niet dat dat democratisch verantwoord is,” vertelde Johnson op zondag aan Sky News.

Hij voegde eraan toe: “Je moet een systeem hebben waarmee politici tegen mensen kunnen zeggen: “Nou, ja, we laten mensen binnen, maar we doen het op een manier die gecontroleerd wordt.”

De minister-president heeft beloofd de massamigratie te verminderen zodra hij terugkeert naar Downing Street.

Om dit te doen, heeft hij gezegd dat hij een op punten gebaseerd systeem zou invoeren van het soort dat in Australië wordt gebruikt, waarbij migranten die naar het Verenigd Koninkrijk willen komen een van de drie visa zouden krijgen, afhankelijk van hun gepercipieerde vaardigheidsniveau.

Johnson zei dat migranten met “uitzonderlijke talenten” de meeste rechten zouden krijgen om in het Verenigd Koninkrijk te wonen en te werken. Geschoolde werknemers, zoals die van de National Health Service, zouden naar het Verenigd Koninkrijk mogen verhuizen zolang er banen op hen wachten. De derde groep, de “ongeschoolde” werknemers, zou een visum voor kort verblijf krijgen om te werken in sectoren die te kampen hebben met tekorten.

Het Migration Advisory Committee, het onafhankelijke orgaan dat de ministers adviseert over het migratiebeleid, zou de bevoegdheid hebben om te beslissen hoeveel migranten elke sector nodig heeft.

Johnson garandeerde dat dit systeem het aantal immigranten zou verminderen nadat Groot-Brittannië de EU heeft verlaten, aldus de Sophy Ridge van Sky: “Ja, ik kan ervoor zorgen dat de aantallen dalen, omdat we het systeem op die manier kunnen controleren.”

Deskundigen stellen de immigratieplannen van Johnson in twijfel.

Deskundigen hebben echter vraagtekens gezet bij de voorstellen van Johnson en kritiek geuit op de wijze waarop hij de immigratie heeft ingekaderd.

Jonathan Portes, een professor aan King’s College London, vertelde de krant The Guardian dat het voorgestelde systeem de vaardigheden van migranten onderwaardeerde en zou leiden tot tekorten in bepaalde sectoren.

“Er is een schadelijke misvatting in dit debat dat er een binaire kloof bestaat tussen de hersenchirurgen en de mensen die aardbeien plukken – de meeste gewone immigranten zitten daar ergens tussenin”, zei Portes. “Het doen van banen die vaardigheden vereisen, maar niet noodzakelijkerwijs hooggekwalificeerd zijn, en ze zouden deze specifieke test niet doorstaan.

“Slachters, bijvoorbeeld, of mensen die in slachthuizen werken – dat is zwaar werk en je hebt een opleiding nodig. De meesten komen uit Oost-Europa, maar het is onwaarschijnlijk dat ze de hooggekwalificeerde baan zullen halen.

De denktank van het Institute for Government heeft al eerder zijn twijfels geuit over het feit dat het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken, dat verantwoordelijk is voor de migratie, op tijd een nieuw immigratiesysteem voor Brexit zou kunnen ontwerpen en implementeren.

Christine Jardine, de schaduw huissecretaris van de Liberale Democraten, beschuldigde Johnson van het ,,demoniseren” van EU-burgers waarvan zij zei ,,dat deze mensen zo veel tot onze NHS, sociale zorg, en economie” bijdraagt.

“Deze hondenfluitpolitiek komt rechtstreeks uit het speelboek van Nigel Farage of Donald Trump,” zei ze tegen Business Insider.

“Conservatieve plannen om een einde te maken aan het vrije verkeer zouden betekenen dat er minder verpleegkundigen en verzorgers in de EU zijn en dat Britse burgers minder mogelijkheden hebben om naar het buitenland te verhuizen.

“Noch Johnson noch Corbyn komen op voor het vrije verkeer en voor de miljoenen EU-burgers die onze vrienden, collega’s en buren zijn. Elke stem voor de Liberaal-Democraten is een stem om Boris tegen te houden, Brexit tegen te houden en een betere toekomst voor het land op te bouwen”.

BRON: Bussiness Inside

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top