CensuurVrij.com
AlgemeenBuitenlandGeldVicepresident Mabuza zegt: “Ik hou van blanke mensen, dode blanken, zij zijn de vreedzame mensen”.

Vicepresident Mabuza zegt: “Ik hou van blanke mensen, dode blanken, zij zijn de vreedzame mensen”.

door

Dit verzoekschrift vraagt de Australische regering om de immigratie van onschuldige mensen, onder de dreiging van ernstige schade of de dood, van de regering van Zuid-Afrika naar Australië toe te staan.

Het Zuid-Afrikaanse parlement stemt ervoor om zonder compensatie land in beslag te nemen en alle blanken te bedreigen met ernstig letsel of de dood! Aangezien mijn familiewortels Nederlanders zijn, maak ik me grote zorgen over relaties die nu voor hun leven vrezen, zoals ze zien wat er nu in hun geboorteland gebeurt. Met de dreiging van een dreigende massamoord op alle blanken en degenen die hen beschermen, zijn de boere plaasmoorde, winkel plunderingen en de massale vernietiging van de infrastructuur nu aan de gang! Dit is geen nieuw fenomeen voor mijn familie, aangezien mijn grootouders vóór de invasie van de Japanners thee- en rubberboerderijen in Indonesië hadden en dus vader in een concentratiekamp werd geboren, en de voorafgaande onteigening van land door de Indonesiërs de familie dwong asiel aan te vragen in Nieuw-Zeeland op zoek naar een nieuw leven.

Onze familie is vredelievend met humanitaire wortels en heeft nooit wrok gehad tegen de onderdrukkende partijen, omdat we begrijpen dat ze zich uit onwetendheid gedragen, maar we vinden het jammer dat het verleden zich blijft herhalen!

De schadelijke motie werd geforceerd door de Economic Freedom Fighters Party (EFF) maar gewijzigd door het heersende African National Congress (ANC) dat de grondwet van Zuid-Afrika zo kon wijzigen dat land van eigenaars kon worden ontnomen zonder enige vorm van compensatie. De motie belooft hervormingen die de raciale verschillen in landeigendom zullen aanpakken. De wetgevers stemden overweldigend voor de beweging, met de motie die 241-83 overgaat.

Deze motie, die nog steeds moet worden goedgekeurd door de commissie voor constitutionele herziening van het Zuid-Afrikaanse parlement voordat er zelfs maar een amendement kan worden opgesteld, heeft bij de blanke boeren van het land ernstige vrees gewekt voor een gewelddadige en rampzalige herverdeling van het land, vergelijkbaar met de herverdeling die Zimbabwe in de jaren 2000 lam legde en waarbij veel van zijn inwoners ernstig werden geschaad of gedood! De motie wint ook terrein en er zijn al ernstige aanslagen en dodelijke aanvallen op het platteland geweest en er zijn al moorden gepleegd, samen met willekeurige plunderingen en vernielingen van eigendommen en grote infrastructuren.

Deze online petitie roept premier Turnbull op om “de stappen te nemen die nodig zijn om een nood-immigratieplan in werking te stellen waardoor blanke Boeren, en die van verschillende nationaliteiten (waaronder zwarte Zuid-Afrikanen) die hen beschermen, naar Australië kunnen komen”.

Boer is de term die gebruikt wordt voor Zuid-Afrikanen van Nederlandse, Duitse of Hugenoten afkomst, die ook wel Afrikaners worden genoemd. Deze mensen kunnen goed worden gescreend en een meerderheid van hen zou zich door hun taal- en werkvaardigheden zeer goed kunnen assimileren.

Vergelijkbare verzoekschriften, waarin de voorzitter van de Europese Unie, Jean-Claude Juncker, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Britse premier Theresa May worden opgeroepen en waarin in de VS wordt opgeroepen tot het toelaten van deze Zuid-Afrikanen tot de Verenigde Staten en de EU-landen, hebben bijna 40.000 handtekeningen gekregen. Rusland heeft zojuist ingestemd met de opname van 15.000 Boeren.

MEER OVER DEZE WANHOPIGE KWESTIE:

Het was een belangrijk onderdeel van de onlangs gekozen president Cyril Ramaphosa’s platform. Ramaphosa, die de visie van Nelson Mandela op Zuid-Afrika al lang steunt, is een tijd terug in functie getreden als vervanger van voormalig president Jacob Zuma.

Meer dan twee decennia nadat er in Zuid-Afrika een einde kwam aan de heerschappij van de blanke meerderheid, is het grootste deel van de winstgevende landbouwgrond van het land in handen van blanke inwoners. Een recente landaudit, uitgevoerd door Agri SA, een Zuid-Afrikaanse landbouwindustrievereniging, wees uit dat blanke boeren nog steeds 73 procent van de winstgevende landbouwgrond van het land in handen hebben.

Agri SA uitte zijn bezorgdheid over de stemming in het parlement en zei dat het “de noodzaak van landhervorming en de frustratie over het ogenschijnlijk trage proces volledig begrijpt en zich inzet voor een ordelijke en duurzame landhervorming… politiek en emotie domineerden het debat”.

Dan Kriek, de president van Agri SA, waarschuwde dat de rechten van alle eigenaren van onroerend goed in Zuid-Afrika op het spel staan. Hij zei dat het wijzigen van de grondwettelijke eigendomsclausule van het land een stap terug zou zijn in een verleden waarin de bescherming van eigendomsrechten niet over de hele linie werd toegepast.

Julius Malema, de leider van de EFF oppositiepartij, die de genoemde motie aan het parlement voorlegde, vertelde de wetgevers ,,wij moeten ophouden lafaards te zijn. Wij moeten ophouden met werken rond de blanke minderheden die worden geregeerd door de angst voor het onbekende als het gaat om de kwestie van landonteigening zonder compensatie.

Hij zei dat de onteigening van land een einde zou maken aan de ongelijkheid veroorzaakt door “criminelen die ons land hebben gestolen.”

Malema zei ook “de tijd voor verzoening in Zuid-Afrika is voorbij”. “Nu is het tijd voor gerechtigheid,” zei hij, “We moeten de waardigheid van ons volk herstellen zonder de criminelen die ons land hebben gestolen te compenseren.”

Malema is een groot voorstander geweest van het in beslag nemen van land van blanke boeren, en zei in 2016 dat hij “niet oproept tot het slachten van blanken, althans niet voor nu”. De realiteit op het terrein lijkt echter het tegenovergestelde te weerspiegelen, namelijk dat de regering de crisis die zich ontvouwt, bagatelliseert.

De steun van de Zuid-Afrikaanse parlementsleden voor de onteigening van land komt op een moment dat de Zimbabwaanse regering in het kader van haar landaankoopwet een compensatiecomité heeft ingesteld om voormalige commerciële boeren wier land achttien jaar geleden onder Robert Mugabe in beslag werd genomen, schadeloos te stellen.

De maatregel om ontheemde boeren te compenseren, onder leiding van de Zimbabwaanse president Emmerson Mnangagwa, die onlangs werd verkozen om Mugabe te vervangen nadat hij in november onder militaire druk was afgetreden, betekent een belangrijke afwijking van de aanpak van zijn voorganger.

Volgens de Commercial Farmers Union of Zimbabwe (CFU) werden meer dan 4.000 blanke boeren getroffen door het vaak gewelddadige landhervormingsprogramma.

Het had ook rampzalige gevolgen voor de economie van het land, waarbij landhervormingen de economische achteruitgang van Zimbabwe versnelden met een ineenstorting van de landbouwproductie.

Ramaphosa heeft de mensen in Zuid-Afrika aangespoord om niet in paniek te raken over de uitslag van de stemming.

Het Zuid-Afrikaanse departement voor coöperatief bestuur en traditionele zaken heeft dat gevoel in een reeks tweets weerklank gevonden. “Dit is een serieuze zaak. Het zal worden behandeld door middel van dialoog en op een stabiele manier. Het is niet nodig om oorlogstrommels te slaan en onnodige paniek te zaaien! Zuid-Afrika is van iedereen die erin leeft!” schreef de CGTA.

“Terwijl we de landproblematiek aanpakken, zullen we ervoor zorgen dat het land eerlijk verdeeld wordt onder onze arme mensen op een manier die zorgt voor blijvende stabiliteit,” voegde de CGTA eraan toe.

Eerder, had de afdeling getweet, ,,Het land is onze erfenis, onze identiteit en hoofdzakelijk onze waardigheid. Wij zijn het aan onze kinderen verschuldigd om de mythe te verjagen dat de Afrikanen niet geïnteresseerd zijn in commerciële landbouw”.

“We zullen blijven helpen het leven van de Zuid-Afrikanen te verbeteren door moeilijke beslissingen te nemen. Dit is een ogenblik waar wij allen moeten opkomen en deze kwestie aanpakken en zegevierend te voorschijn komen,” voegde CGTA, waaronder de hashtag ,,#LandExpropriation.

Ondanks de garanties van de Zuid-Afrikaanse regering laten we blanke Zuid-Afrikanen toe als vluchteling in Australië. Het wetsvoorstel voor landonteigening zal “de blanken van hun geschiedenis, cultuur, boerderijen, eigendommen en banen ontdoen, en zal onvermijdelijk leiden tot een volledige genocide op de blanke bevolking van Zuid-Afrika en een gedeeltelijke genocide op degenen die hen beschermen”, mocht onze regering niet “tussenbeide komen”. Het groeiende bewijs toont ons nu al dit verwoestende besef.

De motie voor de onteigening van het land zal aan de Commissie constitutionele herziening van het Parlement worden voorgelegd. Het Zuid-Afrikaanse parlement had de commissie tot 30 augustus de tijd gegeven om een besluit te nemen.

BRON: News Oweto

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top