CensuurVrij.com
AlgemeenBuitenlandVredestichters van de VN hebben honderden baby’s verwekt met meisjes(11 jaar oud) in Haïti.

Vredestichters van de VN hebben honderden baby’s verwekt met meisjes(11 jaar oud) in Haïti.

door

(TMU) – De VN- (VN) vredestroepen die belast zijn met de bescherming van het door rampen geteisterde Haïti hebben volgens een nieuwe studie honderden baby’s met lokale vrouwen en meisjes verwekt voordat ze in armoede werden achtergelaten.

Een document dat door Sabine Lee van de Universiteit van Birmingham en Susan Bartels van de Britse universiteit is gepubliceerd, beschrijft de ervaring van de mensen die onder de bescherming van een VN-stabilisatiemissie in Haïti leven (MINUSTAH).

De studies waren gebaseerd op gesprekken met meer dan 2500 Haïtianen die de ervaringen van vrouwen en meisjes in de gemeenschappen waar vredesoperaties plaatsvonden, deelden. Van de 2.500 mensen die werden aangesproken, onthulde ongeveer tien procent verhalen over kinderen met een vredelievend karakter.

Meisjes van nog geen elf jaar oud zouden door de vredestroepen seksueel misbruikt en geïmpregneerd zijn en “in de ellende” achtergelaten zijn om hun kinderen alleen op te voeden.

De kinderen, die in de volksmond “Petit MINUSTAH”, “bébés casques bleus” (blauwhelmbaby’s) of “les enfants abandonnés par la MINUSTAH” (de kinderen die door MINUSTAH in de steek zijn gelaten) worden genoemd, suggereert dat de kinderen zullen vechten voor de onvoorziene toekomst met een label waar ze geen controle over hebben.

Sommige meisjes werden geruild voor “een paar munten” om aan eten te komen en hadden seks met de vredessoldaten als overlevingskans. Sommige meisjes zouden seks hebben gehad met de vredestroepen voor slechts één maaltijd.

De VN-missie in Haïti, een van de langste vredesmissies van de VN, is doorzeefd met controverse. MINUSTAH was al gekoppeld aan een seksring in Haïti waarin 134 Sri Lankaanse vredestroepen negen kinderen hebben uitgebuit in een seksring in de periode 2004-2007. Daarvoor introduceerden Nepalese soldaten per ongeluk een cholera-epidemie die naar verluidt 10.000 levens eiste na de grote aardbeving van 2010.

In juni van dit jaar verloor Oxfam duizenden donoren nadat het naar verluidt een onderzoek had verdoezeld naar medewerkers die ervan beschuldigd waren in 2010 voor seks te zijn betaald terwijl ze in Haïti werkten.

De MINUSTAH is ook beschuldigd van groepsverkrachting, de verkrachting van een 14-jarige jongen met een verstandelijke beperking, uitbuiting en onverklaarbare sterfgevallen, marteling en helaas nog veel meer.

Historici kunnen zich ook herinneren dat de Amerikaanse mariniers Haïti van 1915 tot 1934 bezetten, waarbij de Amerikaanse inmenging in het land tot op de dag van vandaag voortduurt. Onder leiding van Bill Clinton leidde de VS een militaire operatie onder de naam “Operation Uphold Democracy” naar Haïti om het militaire regime dat na de Haïtiaanse staatsgreep van 1991 de macht overnam, te verwijderen. Het is ook de moeite waard om op te merken dat zowel Bill als Hillary Clinton een lange en controversiële relatie hebben met de Caribische natie.

Op het moment van schrijven heeft de VN niet gereageerd op verzoeken van de media om te reageren.

BRON: The Mind Unleashed

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top