CensuurVrij.com
AlgemeenTechDe wereld moet zich voorbereiden op biologische wapens die zich richten op etnische groepen gebaseerd op de genetica, zegt de Universiteit van Cambridge.

De wereld moet zich voorbereiden op biologische wapens die zich richten op etnische groepen gebaseerd op de genetica, zegt de Universiteit van Cambridge.

door

Er zouden biologische wapens kunnen worden gebouwd die gericht zijn op individuen in een specifieke etnische groep, op basis van hun DNA, zo heeft een rapport van de Universiteit van Cambridge gewaarschuwd.

Onderzoekers van het Centre for the Study of Existential Risk (CSER) van Cambridge zeiden dat de regering zich niet voorbereidt op ‘door de mens veroorzaakte catastrofale risico’s’ die zouden kunnen leiden tot massale schade en maatschappelijke ineenstorting.

In de afgelopen jaren hebben vorderingen in de wetenschap, zoals genetische manipulatie, en kunstmatige intelligentie (AI) en autonome voertuigen de deur geopend voor een groot aantal nieuwe bedreigingen.

In een nieuw rapport hebben deskundigen de beleidsmakers opgeroepen om ‘hun burgers te beschermen’ en zich voor te bereiden op gebeurtenissen zoals een verwoestende bio-engineering pandemie of het verlies van controle over AI-systemen door programmeurs.

De auteurs van het rapport benadrukken een aantal van hun belangrijkste punten van zorg: “Meer snode handen zouden (zoals voorheen) ziekteverwekkers en giftige stoffen kunnen ontwikkelen om zich te verspreiden via lucht, voedsel en waterbronnen.

“En de technologie wordt steeds geavanceerder tegen steeds goedkopere prijzen, waardoor het vermogen om schade te berokkenen sneller en dodelijker wordt gedemocratiseerd.

“In een bijzonder slecht geval zou een biowapen kunnen worden gebouwd om zich te richten op een specifieke etnische groep op basis van zijn genoomprofiel”

In het verslag wordt ook gewaarschuwd dat AI “uiterst schadelijk en mogelijk niet te stoppen” kan worden. Bedrijven als Google DeepMind hebben AI-programma’s gebouwd die al tekenen van menselijke intuïtie vertonen.

Als een kunstmatig intelligente machine zijn eigen doelen zou ontwikkelen en in staat zou zijn deze na te streven, zouden de onbedoelde gevolgen catastrofaal kunnen zijn, zo stellen zij, en hebben zij opgeroepen tot het aanstellen van een minister van Nationaal Risico.

Voormalig Defensiesecretaris Des Browne, een van de auteurs zei: “Onze leiders kunnen, en moeten, nu handelen om beter te begrijpen wat voor catastrofale risico’s er zijn en zich ontwikkelen.”

“Nationale regeringen worstelen met het begrijpen en ontwikkelen van beleid voor het elimineren of beperken van extreme risico’s, waaronder wereldwijde catastrofale risico’s.”.

“Doeltreffend beleid kan een fundamentele structurele hervorming van de politieke systemen afdwingen, maar we hoeven niet te wachten, en hebben ook niet de tijd, om op een dergelijke verandering te wachten”.

In het verslag wordt ook opgeroepen tot een onafhankelijke evaluatie van extreme risico’s voor Groot-Brittannië en de wereld, en tot een herziening van de nationale strategieën die momenteel worden toegepast om het hoofd te bieden aan nieuwe bedreigingen.

Andere bedreigingen die in het verslag worden genoemd, zijn onder meer milieukantelpunten als gevolg van de klimaatverandering, asteroïdaanslagen en het per ongeluk of door terroristen veroorzaakte gebruik van kernwapens.

Professor Lord Martin Rees, Astronoom Royal en mede-oprichter van CSER, zei: “Wereldwijde problemen vragen om wereldwijde oplossingen. Maar landen moeten ook individueel handelen. Zonder actie zullen deze catastrofale risico’s mettertijd alleen maar toenemen, of het nu gaat om klimaatverandering, eco-dreigingen, synthetische biologie of cyber.

“Regeringen hebben de verantwoordelijkheid om op te treden, zowel om het risico van dergelijke gebeurtenissen tot een minimum te beperken als om plannen te maken om een catastrofe het hoofd te bieden als die zich voordoet.

“En degenen die het initiatief nemen, zullen een positief voorbeeld stellen voor de rest van de wereld. Bescherm uw burgers en wees een wereldleider – die beslissing is beschikbaar voor elk land.”

BRON: Telegraph

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top