CensuurVrij.com
AlgemeenGeldGlobalismeDe opkomst van Rothschilds: Hoe hebben ze het gedaan? – Wat jij niet wist.

De opkomst van Rothschilds: Hoe hebben ze het gedaan? – Wat jij niet wist.

door

Hoe zijn de Rothschilds uit de Judengasse in Frankfurt, een smalle straat in het hart van het Joodse getto, opgestaan om de bankiers van de wereld te worden?

Mayer Amschel Rothschild, de stichter van de moderne dynastie, werd geboren in 1744. Hij maakte een klein fortuin in de munthandel. Na de uitbreiding van zijn bedrijf, stuurde hij zijn vijf zonen om nieuwe filialen op te richten. Een zoon verbleef in Frankfurt, de andere vier vestigden zich in Londen, Parijs, Wenen en Napels. De belangrijkste daarvan werden Londen en Parijs.

De meest getalenteerde van de jongens was Nathan, die in 1798 op 21-jarige leeftijd in Engeland aankwam. Na 10 jaar als textielhandelaar in Manchester te hebben gewerkt, nam hij een klein kantoor in de buurt van de Bank of England in Londen, van waaruit hij zich al snel realiseerde dat er geld te verdienen viel met de uitkomst van oorlogen.

In de grootste staatsgreep in de geschiedenis van het bankwezen zorgde hij voor de financiering van de in geld opgesloten hertog van Wellington's leger. Er werd verwacht dat Wellington zou verliezen en Rothschild was zich ervan bewust dat een verstoorde overwinning de markt zou doen stijgen.

Toen de legers werden ingesloten, hadden de Rothschilds een netwerk van agenten om het nieuws van de strijd terug naar Londen te bespoedigen. Laat in de namiddag van 18 juni 1815 ging een vertegenwoordiger van Rothschild aan boord van een snelle boot aan de Franse kust en ging op weg naar Engeland. Nathan hoorde het nieuws een dag eerder dan wie dan ook en ging de beurs op en verkocht volop. Andere handelaren verkochten naar zijn voorbeeld ook. Nadat de prijzen waren gedaald, kocht Nathan alle aandelen die hij laat op de dag kon kopen. Toen het officiële communiqué van Waterloo aankwam, schoot de markt omhoog en had Nathan een fortuin verdiend.

George Ireland, de auteur van het veelgeprezen werk over de 19de eeuwse Engelse Rothschilds – Plutocraten: Een Rothschild Erfenis, neemt het verhaal op zich: “Nathan werd door de Britse regering ingeschakeld om de munt te kopen en te leveren die nodig was om de laatste fase van Wellington's campagne te financieren, het laatste duwtje van Spanje naar Frankrijk. Hij kreeg een commissie van 2,5%. Hij leverde ook de subsidies die Groot-Brittannië verstrekte aan haar minder solvabele bondgenoten, voornamelijk Rusland, Pruisen, Oostenrijk en koning Lodewijk XVIII en zijn verbannen hof in Gent. Hij leidde deze operaties met de hulp van zijn vier broers en hun agenten op het continent. De commissie van deze operaties maakte Nathan en zijn broers tot sterling miljonairs.

Dat was slechts het begin voor Nathan, die de lucratieve zaak van het verstrekken van leningen aan buitenlandse regeringen in de komende jaren uitbreidde, met als hoogtepunt een enorme Pruisische lening van 5 miljoen pond in 1818.

Een vluchtige zoektocht op google onthult een overschot aan beschuldigingen tegen de Rothschilds' familie, waaronder beweringen dat ze de wereld besturen via een ‘demonische cabal', die regeringen en de machtigste banken controleert.

We kunnen de wortels van deze antipathie al traceren in de 19e eeuw, toen de Rothschilds de hoogste financiers van de wereld waren. De familie werd toen al beschuldigd van het financieren van oorlogen voor eigen financieel gewin. De Duitse schrijver Friedrich von Scherb schreef dat in zijn geschiedenis van de familie in 1893:

“Het huis van Rothschild is ontstaan uit de ruzies tussen de staten, het is groot en machtig geworden door oorlogen. Het ongeluk van staten en volken is zijn fortuin geweest.”

Deze opvatting dat oorlogen niet kunnen worden uitgevochten zonder de steun van Rothschild financiën werd gedeeld door de linkse Engelse schrijver JA Hobson, die in zijn boek Imperialisme schreef: Een studie (1902) dat de Boerenoorlogen door een kleine groep Joods-Duitse financiers, voornamelijk door de Rothschilds, werden gefinancierd voor economisch gewin.

” Stel dat een grote oorlog door elke Europese staat zou kunnen worden gevoerd, of dat er een grote staatslening zou worden aangegaan als het huis van Rothschild en hun connecties zich daartegen zouden verzetten”.
heeft hij geschreven.

Deze beschuldigingen dat de Rothschilds gewetenloos waren, zelfs amoreel, mogen ons vandaag de dag niet al te zeer choqueren. Maar de beschuldigingen die tegen hen werden geuit, begonnen in Duitsland na de 1e wereldoorlog een meer antisemitisch karakter te krijgen.

In 1919 vroeg de Duitse nationaal-socialist Dietrich Eckart wie de Rothschilds van hun fabelachtige rijkdom had voorzien. Hij gaf het Duitse volk de schuld. “Wie doet dit? Jij doet het. Niemand anders dan jij! Dat klopt, het is uw geld dat hard verdiend is door zorg en verdriet, dat als een magneet in de schatkist van deze onverzadigbare mensen wordt getrokken.”

Zoals te verwachten was, was Adolf Hitler nog nadrukkelijker antisemitisch. In mei 1921 noemde hij de Rothschilds als een van een aantal joodse kapitalistische groepen die de socialistische pers volledig in hun greep hielden. En in een toespraak in 1922 verwees hij naar de “de hebzucht van de Rothschilds die oorlogen en revoluties financierden en mensen in slavernij brachten door middel van leningen”.

De ondergang van Hitler en de nazi's maakte geen einde aan de smet op de Rothschilds. In 1991 schreef TV-predikant Pat Robertson een boek genaamd The New World Order, waarin hij beweerde dat de Rothschilds “vervuild waren door het occultisme van de verlichte vrijmetselarij”. Robertson zei dat Paul Warburg, de architect van het Federal Reserve System, een agent van Rothschild was.

Het idee dat de Rothschilds een schimmige samenzwering hebben om de wereld te controleren – misschien via een cabalistische groep die bekend staat als de Illuminati – is een van de meest voorkomende beweringen. Andere veel voorkomende beweringen zijn dat de Rothschilds de moord op president Lincoln hebben geregeld omdat zijn economisch beleid hun handelsspeculaties zou hebben bedorven; dat ze de opkomst van Hitler als bolwerk tegen de Sovjet-Unie hebben gefinancierd en dat ze nauw betrokken zijn bij de katholieke kerk, de maffia en de CIA.

Er wordt ook beweerd dat hun financiële macht niet beperkt is tot de Rothschild-bedrijven. Zij zouden de verborgen macht zijn die andere grote banken zoals Warburg en Co en Lazard controleert, en de geheimzinnige aanwezigheid achter de financiers JP Morgan, Rockefellers, Loeb en co, en de gebroeders Lehmann. Ze leiden ook, zo wordt beweerd, de Bank of England en het Federal Reserve System.

De samenzweringstheoretici zien de kwaadaardige Rothschild-hand die het lot van de naties beïnvloedt. Zij krijgen de schuld van de Boerenoorlogen, de oprichting van Israël om de olie van het Midden-Oosten en de Russische Revolutie te beheersen. Ze beramen ook, naar verluidt, het monopoliseren van de wereldwijde energievoorziening, wat hun aandeel in steenkool, olie en gas verklaart.

BRON: Economy Watch

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top