CensuurVrij.com
AlgemeenGlobalismeDe Rothschild Bende: Schaduwcomplot of gerucht?

De Rothschild Bende: Schaduwcomplot of gerucht?

door

De Rothschilds zijn de bekendste bankiersfamilie uit de geschiedenis. In de 19e eeuw leenden ze geld uit aan koningen en regeringen en financierden ze beide partijen in de Napoleontische oorlogen. Ze hebben ooit de Bank of England gered van de ondergang met hun eigen geld. Maar hoe zijn ze zo fabelachtig rijk geworden?

In dit tweedelige deel kijken we eerst naar hun opkomst uit de getto’s van Frankfurt, en dan vragen we in het tweede deel waarom ze van alles worden beschuldigd, van het opzettelijk beginnen van oorlogen tot het vermoorden van presidenten en het controleren van het hele wereldwijde financiële systeem.

Vanuit hun vijf Europese bases werden de Rothschilds meesters van het politieke universum. Ze leenden geld uit aan koningen, waaronder de Engelse George IV, dineerden met premiers als Disraeli en Gladstone, financierden de aanleg van een pan-Europees spoorwegnet en financierden oorlogen, waaronder beide partijen in de Napoleontische oorlogen.

Hun status werd in 1835 door de hedendaagse krant Nile’s Weekly Register zeer welbespraakt weergegeven:

“De Rothschilds zijn de wonderen van het moderne bankwezen… die boven koningen uittorenen, die hoger staan dan keizers, en die een heel continent in de holte van hun handen houden… geen kabinet beweegt zonder hun advies.”

Van Baron Nathan Rosthchild, het hoofd van de Engelse tak, zei de krant:

“Hij heeft de sleutels tot vrede of oorlog in handen. Zij zijn de makelaars en raadgevers van de koningen van Europa en van de republikeinse leiders van Amerika. Wat kunnen ze nog meer verlangen?”

De Rothschilds leenden niet alleen geld aan koningen, ze gedroegen zich ook als koningen door voortdurend met elkaar te trouwen. In 1836 trouwde Nathan’s zoon Lionel met zijn eerste neef Charlotte Rothschild, die zelf de dochter was van Nathan’s broer James, die met zijn nichtje was getrouwd. Met andere woorden, haar vader was ook haar oudoom. Van Nathan’s zeven kinderen trouwden er vier met Rothschild’s eerste neven en nichten. Dergelijke inteelt was genetisch twijfelachtig, maar het kweekte loyaliteit en hield het geld veilig in de familie.

Het vermogen van de Rothschilds om symbiotische banden te smeden met de machtigen werd berucht.

We kunnen de wortels van deze antipathie al traceren in de 19e eeuw, toen de Rothschilds de hoogste financiers van de wereld waren. In die tijd werd de familie al beschuldigd van het financieren van oorlogen voor hun eigen financieel gewin. De Duitse schrijver Friedrich von Scherb schreef dat in zijn geschiedenis van de familie in 1893:

“Het huis van Rothschild is ontstaan uit de ruzies tussen de staten, is groot en machtig geworden door oorlogen. De tegenslagen van de staten en de volkeren zijn het fortuin geweest.”

Deze opvatting dat oorlogen niet kunnen worden uitgevochten zonder de steun van Rothschild financiën werd gedeeld door de linkse Engelse schrijver JA Hobson, die in zijn boek Imperialism schreef: Een studie (1902) dat de Boerenoorlogen door een kleine groep Joods-Duitse financiers, voornamelijk de Rothschilds, werden gefinancierd voor economisch gewin.

” Stel dat een grote oorlog door elke Europese staat zou kunnen worden gevoerd, of dat er een grote staatslening zou worden aangegaan als het huis van Rothschild en hun connecties zich daartegen zouden verzetten”, zo schreef hij.

Deze beschuldigingen dat de Rothschilds gewetenloos waren, zelfs amoreel, zullen ons vandaag misschien niet al te veel schokken. Maar de beschuldigingen die tegen hen werden geuit, begonnen in Duitsland na de 1e wereldoorlog een meer antisemitisch karakter te krijgen.

BRON: Business Insider

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top