CensuurVrij.com
AlgemeenBuitenlandNatuur & MilieuTot 15 meter hoge sneeuwbanken in IJsland – ‘We hebben nog nooit eerder sneeuw op deze schaal gehad’.

Tot 15 meter hoge sneeuwbanken in IJsland – ‘We hebben nog nooit eerder sneeuw op deze schaal gehad’.

door

“We hebben nog nooit sneeuw gehad op deze schaal”, zegt Valgeir Þorvaldsson, directeur van het IJslandse emigratiecentrum in Hofsós, Noord-IJsland, gevestigd in twee etages die tijdens de grote storm van vorige week bijna onder een dikke deken van sneeuw zijn verdwenen.

“Bij de bouw van deze huizen is het nooit bij ons opgekomen dat we deze daken zouden moeten afscheppen. Er is, geloof ik, 9 meter tot aan de gevel van het grootste huis, sneeuw gevallen, en de daken zijn ook erg steil”, vervolgt hij.

Toen hij maandag werd gecontacteerd door mbl.is hij net klaar met het assisteren van 30 paarden bij de toegang tot hooi in de diepe sneeuw.

“Misschien is dit de reden waarom mensen naar Amerika zijn geëmigreerd.”

De mensen werkten op maandag hard om sneeuw van de daken van de huizen te scheppen, naast het opruimen van de ramen op de tweede verdieping, zodat ze erdoorheen konden kruipen en het kantoor in konden.

Er ligt een immense hoeveelheid sneeuw achter een van de huizen die deel uitmaken van het Emigratiecentrum, in de staten van Valgeir. Als die enorme sneeuwbanken gaan bewegen, gelooft hij niet dat het huis zal blijven staan. Daarom is het essentieel om ervoor te zorgen dat er niemand binnen is, voegt hij eraan toe.

Valgeir stelt dat er na de storm en de daarmee gepaard gaande stroomuitval nog veel werk te doen is voor de mensen om de boel weer op gang te krijgen – niet in de laatste plaats voor de boeren.

BRON: SOTT.net

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top