CensuurVrij.com
AlgemeenBuitenlandGezondheidChina is bezig met het cremeren van lichamen in het geheim om de ware omvang van het dodental te verbergen, zegt nieuw rapport.

China is bezig met het cremeren van lichamen in het geheim om de ware omvang van het dodental te verbergen, zegt nieuw rapport.

door

CHINA cremeert in het geheim lichamen, wat suggereert dat het officiële dodental van het coronavirus “veel te laag” is, beweert een verontrustend nieuw rapport.

Het officiële dodental van het coronavirus in China is omhooggeschoten naar 170, met 7.711 gevallen nu gemeld – een toename van 38 doden en 1.737 gevallen in slechts 24 uur.

Maar nu zijn er twijfels gerezen over het officiële dodental.

In een gewaagde bewering gelooft het Chinese nieuwsagentschap Initium dat de Chinese autoriteiten in het geheim lichamen hebben gecremeerd.

CREMATIEONDERZOEK

Deze week hebben ze mensen geïnterviewd die in lokale crematiecentra in Wuhan werken – waar het virus vandaan komt – en die zeiden dat de lichamen rechtstreeks uit de ziekenhuizen werden gestuurd zonder dat ze naar behoren werden geïdentificeerd en aan het officiële verslag werden toegevoegd.

“Er zijn redenen om sceptisch te blijven over wat China met de wereld heeft gedeeld,” zei DW News East Asia correspondent William Yang.

“Want hoewel ze transparanter zijn geweest over bepaalde dingen met betrekking tot het virus, blijven ze schetsmatig en onbetrouwbaar in andere aspecten.”

Hun onderzoek komt nadat coronavirus slachtoffers op woensdag naar 5.974 zijn gestegen – een toename van 30 procent van het aantal infecties in een dag – die de 5.327 gediagnosticeerde mensen met SARS overstijgt.

M. Yang voegde toe hoe het huidige dodental van 170 ,,veel te laag” is voor wat het zou moeten zijn, toevoegend hoe de crematie eis ,,steekhoudend” is.

Hij ging verder: “Geloofwaardige Chinese mediakanaal Initium interviewde mensen die in lokale crematiecentra werken, en bevestigde dat veel dode lichamen rechtstreeks van ziekenhuizen naar de crematiecentra werden gestuurd zonder deze patiënten goed te identificeren.

“Dit betekent dat er patiënten zijn die zijn overleden aan het virus, maar niet zijn toegevoegd aan het officiële dossier.”

Vorige week nog rapporteerde The Guardian dat Chinese ziekenhuizen geen patiënten op het virus testten en dat tenminste één familie onder druk werd gezet voor een crematie.

Twee artsen naar verluidt vertelde de familie dat de patiënt waarschijnlijk Coronavirus had opgelopen, maar verstrekte geen documentatie.

Er zijn ook verpletterende verhalen van Wuhan van medici die er niet in slaagden om patiënten te testen die duidelijk tekenen van de ziekte vertoonden.

Kyle Hui vertelde de New York Times dat ondanks zijn stiefmoeder die de juiste symptomen had – waaronder een hoest en koorts – artsen die hazmat pakken droegen weigerden haar te testen op het virus.

Vervolgens stierf ze op 15 januari met de heer Hui, met als argument dat haar overlijdensakte “ernstige longontsteking” aangeeft in plaats van het coronavirus.

En terwijl ze niet is geregistreerd als een van de officiële slachtoffers van deze ziekte, beweert hij hoe de artsen hem vertelden om het lichaam van zijn stiefmoeder te cremeren omdat ze vermoedden dat ze de ziekte had.

Wetenschappers zeggen dat er nog veel vragen moeten worden beantwoord over het nieuwe virus, waaronder hoe gemakkelijk het zich verspreidt en hoe ernstig het is.

Wereldgezondheidsambtenaren spraken op woensdag hun “grote bezorgdheid” uit over het feit dat het virus zich begint te verspreiden tussen mensen buiten China.
Zij voegden eraan toe hoe zij “buitengewone maatregelen nemen in het licht van een buitengewone uitdaging” die de uitbraak met zich meebrengt.

De wereldwijde pandemie heeft over de hele wereld voor ernstige verwarring, paniek en beroering gezorgd.

Net vandaag onthulde een Britse vader die gevangen zit in de krankzinnigheid van Wuhan dat hij zal moeten kiezen als hij China verlaat zonder zijn pasgeboren baby en vrouw.

BRON: The Sun

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top