CensuurVrij.com
AlgemeenBuitenlandCultuurTechYouTube verwijdert video’s over de geschiedenis van de nazi’s als onderdeel van het hardhandig optreden.

YouTube verwijdert video’s over de geschiedenis van de nazi’s als onderdeel van het hardhandig optreden.

door

De pittige week van de site laat zien wat een uitdagende gematigdheid is geworden voor grote technische bedrijven.

Het nieuws: YouTube kondigde nieuwe regels aan rond de haatzaaiende toespraak op woensdag die video’s verbieden die de nazi-ideologie promoten of het bestaan van de Holocaust of andere goed gedocumenteerde gewelddadige gebeurtenissen zoals de schietpartij op de Sandy Hook Elementary School ontkennen. Naar verwachting zullen duizenden kanalen worden opgeheven. Maar nu klagen meerdere leraren dat video’s die geüpload zijn om mensen te onderwijzen over de nazi-geschiedenis zijn verwijderd, meldde de Guardian.

Het nazi-probleem: Haatspeech, en hoe het te controleren, is geen nieuw probleem voor YouTube of andere sociale platforms. Maar dit laat zien hoe fragiel en complex de balans is, en benadrukt het risico van onbedoelde gevolgen wanneer beleid en algoritmes worden aangepast. Het is ook een herinnering aan hoeveel macht grote technische bedrijven hebben als poortwachters van het materiaal dat we online consumeren.

Geen excuses: Deze complexiteit is geen excuus voor de verantwoordelijkheid van YouTube, dat eigendom is van Google. Deze week onthulde de New York Times dat zijn aanbevelingstechniek (die 70% van alle views aandrijft) het voor pedofielen gemakkelijker heeft gemaakt om video’s van kinderen te vinden. Een senator heeft gezegd dat YouTube gewoon moet stoppen met het aanbevelen van video’s van minderjarigen, maar gezien het feit dat een groot deel van het publiek van YouTube kinderen is, is het onwaarschijnlijk dat het bedrijf die stap zal zetten. Het flip-flopped ook over het al dan niet verbieden van een rechtse persoonlijkheid voor het lastigvallen van een homoseksuele Latino journalist.

BRON: Technologyreview.com

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top