CensuurVrij.com
AlgemeenBuitenlandGezondheidDeskundigen zeggen: Mensen boven de 40 moeten maar 3 dagen per week werken.

Deskundigen zeggen: Mensen boven de 40 moeten maar 3 dagen per week werken.

door

Uit een studie die in 2016 in de serie Worker Paper van het Melbourne Institute werd gepubliceerd, bleek dat de beste prestaties van mensen ouder dan 40 jaar drastisch kunnen worden verbeterd door een werkweek van drie dagen.

De studie van het Melbourne Institute of Applied Economics and Social Research van de Universiteit van Melbourne analyseerde namelijk de werkgewoonten van 3.500 vrouwen en 3.000 mannen door middel van een reeks cognitieve tests, zoals het aanpassen van letters en getallen onder tijdsdruk, het voorlezen van hardop en het reciteren van lijsten met getallen achterwaarts.

Onderzoekers beschouwden factoren als levenskwaliteit, gezinsstructuren, economisch welzijn en werkgelegenheid en ontdekten dat mensen die gemiddeld 25 uur per week werkten, het beste presteerden.

De algemene cognitieve prestaties zouden toenemen totdat mensen het cijfer van 25 uur halen, en op dat moment begonnen de scores op de cognitieve testen te dalen als gevolg van stress en vermoeidheid.

De studie zegt:

“Deze resultaten geven aan dat, voor zowel mannen als vrouwen, de omvang van de positieve invloed van de werkuren op hun cognitief vermogen afneemt totdat de werkuren een drempel bereiken, en daarboven hebben verdere verhogingen van de werkuren een negatieve invloed op hun cognitief functioneren…Waar is dan de drempel?

Met andere woorden, wanneer verandert het effect van werktijden op het cognitieve vermogen van positief naar negatief?…

Aan de hand van de testscores van de geheugenspanne en de hersendisfunctie voor de respondenten wordt vastgesteld dat werkuren tot 25-30 uur per week een positief effect hebben op de cognitie voor mannen, afhankelijk van de meting, en tot 22-27 uur voor vrouwen… Onze studie benadrukt dat te veel werk negatieve effecten kan hebben op het cognitief functioneren.

Volgens Colin McKenzie, hoogleraar economie aan de Keio Universiteit die deelnam aan het onderzoek:

“Veel landen gaan hun pensioengerechtigde leeftijd verhogen door de leeftijd waarop mensen in aanmerking komen voor een pensioenuitkering uit te stellen. Dit betekent dat meer mensen in de latere stadia van hun leven blijven werken.”

De mate van intellectuele stimulering kan afhangen van de werktijden. Werk kan een tweesnijdend zwaard zijn. Het kan de hersenactiviteit stimuleren, maar tegelijkertijd kunnen lange werktijden en bepaalde soorten taken leiden tot vermoeidheid en stress die de cognitieve functies kunnen beschadigen.

We wijzen erop dat verschillen in werktijden belangrijk zijn voor het behoud van het cognitief functioneren bij volwassenen van middelbare leeftijd en ouderen. Dit betekent dat parttime werken op middelbare en oudere leeftijd effectief kan zijn voor het behoud van het cognitieve vermogen.

Bovendien zegt Geraint Johnes, een economieprofessor aan de Lancaster University Management School:

“Wat de auteurs vinden is dat het cognitieve functioneren verbetert tot het punt waarop werknemers 25 uur per week werken en daarna afneemt. Eigenlijk is de achteruitgang in eerste instantie zeer marginaal, en er is niet veel van een effect, aangezien de arbeidsduur stijgt tot 35 uur per week. Boven de 40 uur per week is de daling veel sneller.”

Als je niet voorzichtig bent, kun je overwerken en verteerd worden door het werk, omdat de pijnstillende uren altijd ten koste gaan van het lichaam en de hersenen.

Als u niet vertraagt, kunt u geconfronteerd worden met tal van problemen in het leven, zoals:

  • Depressie ontwikkelen
  • Vermoeidheid en gebrek aan slaap ervaren
  • Alcohol of drugs gebruiken om te ontspannen
  • Je hoeft niet langer productief te zijn, ook al werk je lange uren…
  • Heb je last van lichaamspijn en pijnlijke ogen
  • De relaties met uw familie of vrienden kunnen uit elkaar gaan…
  • Om dergelijke redenen heeft Frankrijk het illegaal gemaakt om werknemers na werktijd te e-mailen.

Tal van wetenschappers beweren dat we het evenwicht tussen werk en privéleven moeten vinden en de lengte van de moderne werkweek moeten veranderen om onze fysieke en mentale gezondheid te beschermen.

BRON: Healthy Food House

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top