CensuurVrij.com
AlgemeenGezondheidNatuur & MilieuMoeten kinderen leren hoe ze voedsel moeten verbouwen als onderdeel van hun scholing?

Moeten kinderen leren hoe ze voedsel moeten verbouwen als onderdeel van hun scholing?

door

Onze kinderen leven in een snelle samenleving en hun leven is veel gemakkelijker geworden dan wij gewend waren.

Ik ken talloze toepassingen die hun taken en opdrachten kunnen uitvoeren in plaats van hen, en ze kunnen slechts een paar woorden typen op hun computer en alles vinden wat ze nodig hebben, zonder dat ze hun geheugen moeten opfrissen of hun kennis moeten gebruiken.

Toch vrezen velen dat we op deze manier sloebers, onverantwoordelijke toekomstige volwassenen en een last voor onze samenleving opvoeden. Het lijdt geen twijfel dat nieuwe uitvindingen meer comfort hebben geboden dan we ooit hebben gedroomd om in te leven.

Toch is het de verantwoordelijkheid van elke ouder om hun kinderen aan te moedigen en te stimuleren om te ontdekken, te leren en te slagen.

Daarbij moeten we de oude praktijken niet vergeten.

Velen beweren dat we door onze kinderen te leren hoe ze hun voedsel moeten verbouwen, hen kunnen leren om verantwoordelijk en onafhankelijk te zijn. Zou het niet mooi zijn voor hen om al het voedsel dat ze nodig hebben te kunnen produceren, zeker nu biologische voeding een noodzaak is geworden?

Onderzoekers hebben ontdekt dat kinderen die geleerd worden om hun eigen voedsel te verbouwen een eigenschap ontwikkelen die “food empath” wordt genoemd, die hen helpt een gezonder leven te leiden, en een gezonder, voedselrijker dieet te eten.

Tuinieren biedt kinderen de kans om fysiek actief te zijn, meer te leren over voeding, liefde voor de natuur te krijgen en belangrijke vaardigheden te ontwikkelen zoals samenwerking en teamwork, creativiteit, ontdekking en zelfvertrouwen.

Planten zien groeien zal een educatieve ervaring zijn voor kinderen, want ze zullen leren hoe de natuur werkt, ze zullen geïnteresseerd raken in ecologische duurzaamheid en zullen worden aangemoedigd om hun eigen voedsel te koken en hun afhankelijkheid van junkfood te verminderen.

Volgens de wereldberoemde Franse chef-kok, Raymond Blac, zouden tuinlessen op school verplicht moeten zijn, omdat ze hen de waarde van gezond en biologisch voedsel zullen leren, wat vooral belangrijk is in tijden waarin voedselgerelateerde gezondheidskwesties toenemen.

Chef Blac zegt:

“We hebben een prachtige kans om echt opnieuw verbinding te maken met voedsel. We moeten ons bezighouden met de buitenwereld, met onze tuinen en het leven dat daarin is gelegen.

Kinderen moeten de eenvoudige magie leren om voedsel uit het zaad, uit de aarde of uit de rivieren te halen en het vervolgens om te zetten in iets eenvoudigs en lekkers.

We hebben een miljoenenprobleem met hartziekten, diabetes en obesitas als gevolg van intensieve landbouw en zwaar bewerkte voedingsmiddelen. We zouden kunnen leren om wortelsoep te eten die uit onze tuinen wordt geproduceerd.”

Wat is jouw standpunt hierover?

BRONNEN:

evolve.shared.com
www.architecturendesign.net
www.qaeducation.co.uk

Healthy Food House

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top