CensuurVrij.com
AlgemeenBuitenlandEconomieZuid-Afrika zal onstabiel zijn zonder landonteigening: Ramaphosa.

Zuid-Afrika zal onstabiel zijn zonder landonteigening: Ramaphosa.

door

President Cyril Ramaphosa heeft gewaarschuwd dat Zuid-Afrika onstabiel zal worden als de staat geen land onteigent zonder compensatie.

Toen Ramaphosa tijdens een galadiner op de Agribusiness Transformation Conference op maandag (20 augustus) zwarte commerciële en opkomende boeren aanpakte, was het duidelijk dat er ernstige gevolgen zouden zijn als het plan niet doorging, meldt TimesLive.

“Als we het niet aanpakken” zal het instabiliteit in ons land veroorzaken. Als er enig risico” is zal het rond de landkwestie zijn,” zei hij.

“Velen van jullie als boeren willen toegang tot land. Het is noodzakelijk dat we dit doen om toegang te geven aan degenen onder ons die het land willen bewerken’, zodat we deze etterende wond van het verleden kunnen genezen. De enige manier om die wond te genezen is door land aan ons volk te geven.”

“Het zal ook stabiliteit brengen… We zijn begonnen met een proces van versnelde landhervorming. Sommigen worden doodsbang”, sommigen sturen zelfs valse berichten naar het buitenland … Het [onteigening van land zonder compensatie] heeft een krachtig en welkom debat op gang gebracht.

De commentaren van Ramaphosa volgen de versie van het jaarverslag van de Land Bank op Maandag, die waarschuwde dat het onteigenen van landbouwgrond zonder compensatie de overheid R41 miljard ($2.8 miljard) kon kosten als het wordt gedwongen om de schuld van het staatsbedrijf onmiddellijk terug te betalen.

De geldschieter heeft ongeveer R9 miljard van schuld die een standaardmarktclausule op onteigening als gebeurtenis van gebrek omvat, zei de voorzitter van de Bank van het Land Arthur Moloto in het jaarverslag van het bedrijf over Maandag.

Als onteigening zonder compensatie plaatsvindt zonder de bescherming van de rechten van de bank als schuldeiser, zou het verplicht zijn dat in een keer terug te betalen. Als dat niet mogelijk is, zou er een kruiselingse schuldbepaling in werking treden.

“Dit zou onze volledige financieringsportefeuille van R41 miljard onmiddellijk opeisbaar maken, wat we niet zouden kunnen vereffenen,” zei Moloto.

BRON: Bussinesstech

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top