CensuurVrij.com
AlgemeenBuitenlandPolitiek26 jaar later realiseert het ANC zich eindelijk dat er iets mis is met de overheid.

26 jaar later realiseert het ANC zich eindelijk dat er iets mis is met de overheid.

door

ANC-voorzitter Cyril Ramaphosa heeft de Zuid-Afrikanen maandag beloofd dat de regering geen laaggekwalificeerde mensen meer in dienst zal nemen op belangrijke staatsposten, ook al zijn ze politiek gezien met elkaar verbonden.

“Ik kan niet geloven dat het zo lang geduurd heeft om te beseffen dat we niet kunnen vertrouwen op ongeschoolde mensen om zulke grote bedrijven als Eskom, SAA en de SABC te leiden… simpelweg omdat ze weten hoe ze strijdliederen moeten zingen.

Zesentwintig jaar! Het heeft ons zesentwintig jaar gekost om dat te beseffen. Kun je geloven dat we op een gegeven moment een man hadden die alleen de vierde klas van dit land leidde? Kijk waar we nu zijn, in diepe shit”, zei de president.

“Als mensen een baan bij de overheid willen, moeten ze leren van Pravin, een gediplomeerd apotheker, en Malusi Gigaba, een voormalig taxichauffeur. We hebben onderwijs en ervaring in de overheid nodig”, zei hij.

BRON: The Savine

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top