CensuurVrij.com
AlgemeenBuitenlandDerde slag! Trump schakelt een andere terreurleider uit als Al Qaeda’s leider in Jemen die dreigde met een aanval op de VS die tijdens een luchtaanval werd weggevaagd.

Derde slag! Trump schakelt een andere terreurleider uit als Al Qaeda’s leider in Jemen die dreigde met een aanval op de VS die tijdens een luchtaanval werd weggevaagd.

door

Een Amerikaanse drone aanval doodde de zieke leider van Al-Qaeda in Jemen – al na enkele weken is er melding gemaakt van het uitroeien van de terreurbaas van Iran in Irak en van het hoofd van ISIS in Syrië.

Qassim al-Rimi, 41 jaar, werd uitgeschakeld tijdens een luchtaanval in januari, maar Amerikaanse politici hebben gewacht op een identiteitsbewijs van zijn lichaam alvorens een publieke verklaring af te leggen, zo meldt de New York Times.

De kwaadaardige terrorist, die lid was van Al Qaeda zelfs voor de aanslagen van 9/11, leidde het filiaal van de groep op het Arabische schiereiland, dat zich in Jemen bevindt.

Naar verluidt heeft de kromme sekte terreuraanslagen op de VS en Europa gepland.

Het doden van al-Rimi zal een grote klap zijn voor de groep in Jemen – waarvan de door Saoedi-Arabië en Iran gefinancierde milities een burgeroorlog in het land voerden.

Dit is het gevolg van de moord op de Iraanse generaal Qasem Soleimani, die op 3 januari werd gedood door een Amerikaanse drone aanval in Bagdad, en de dood van ISIS-baas Abu Bakr al-Baghdadi, die zelfmoord pleegde tijdens een inval van Amerikaanse troepen op zijn complex in het noorden van Syrië in oktober vorig jaar.

Ondanks hun succes in het gebruik van dronetechnologie, is Washington voorzichtig geweest met het aankondigen van dergelijke aanvallen voordat de identiteit van het doelwit is bevestigd.

TERREURBAAS VERMOORD

Terwijl de huidige en voormalige regeringsfunctionarissen de dood van al-Rimi hebben bevestigd aan de NY Times, is zijn moord nog steeds niet officieel aangekondigd.

CIA-agenten kwamen in november via een informant te weten waar de terrorist zich bevond en volgden zijn bewegingen met behulp van een spionage drone.

In januari meldde het lokale nieuws in Jemen dat twee militante verdachten waren vermoord in Wadi Abedah in het centrum van Jemen – maar ze identificeerden niet wie de vermeende extremisten waren.

Het is nu gebleken dat een van die mannen al-Rimi was – een gehersenspoelde moordenaar wiens “terroristische stamboom afkomstig is uit de tijd voor de aanslagen van 11 september”.

Na jaren van training van mede-extremisten in Afghanistan keerde hij terug naar zijn geboorteland Jemen, waar hij vijf jaar gevangen werd gezet voor het beramen van de moord op de Amerikaanse ambassadeur aldaar.

Hij kwam echter al na een jaar uit de gevangenis en greep snel de macht van het Al-Qaeda filiaal in het land.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bood een beloning van 5 miljoen dollar aan voor informatie die leidde tot zijn gevangenneming – een bedrag dat vervolgens werd verdubbeld tot 10 miljoen dollar nadat hij was gekoppeld aan verschillende complotten tegen het Westen.

In 2017 stuurde de extremist de Amerikaanse president Donald Trump een audioboodschap waarin hij werd beschimpt over een inval in een Al-Qaeda-compartiment in Jemen – met als gevolg dat een Amerikaan werd gedood.

De Amerikaanse soldaat was de eerste die tijdens de Trump-regering in de strijd werd gedood.

BRON: The Sun

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top