CensuurVrij.com
Buitenland60 000 Zimbabwanen zijn de grens van Beit in Zuid-Afrika overgestoken in een periode van 24 uur.

60 000 Zimbabwanen zijn de grens van Beit in Zuid-Afrika overgestoken in een periode van 24 uur.

door

Vorige week zijn bijna 60.000 mensen in een periode van 24 uur de grenspost van Beit Bridge overgestoken. Dit is volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken na klachten over lange wachttijden, chaotische wachtrijen en onderbezetting van de grenspost. Duizenden mensen die op 3 januari ’s avonds laat aan de grens terug naar Zuid-Afrika waren gekomen en pas de volgende dag werden geholpen.

Tientallen mensen zaten in lange slangenwachtrijen te wachten om te worden bediend door Zuid-Afrikaanse immigratiebeambten. Anderen zaten rond het immigratiegebied met hun spullen en sliepen daar de hele nacht. GroundUp sprak met mensen die enkele uren hadden gewacht om door een immigratiebeambte te worden behandeld.

Een vrouw die om 23.00 uur was aangekomen, zei dat haar broer aan de andere kant van de grens op haar wachtte om haar terug te rijden naar Johannesburg. Ze werd pas na 09:00 uur geholpen. Een andere Zimbabwaanse vrouw zei dat ze haar baby bij haar man had achtergelaten. Ze ging goederen kopen en verwachtte niet dat het zo lang zou duren als ze terug zou komen. Het is onduidelijk wanneer ze werd geholpen.

Toen GroundUp aankwam, was slechts één immigratieambtenaar bezig met het verwerken en assisteren van mensen. Bij eerdere bezoeken waren er vijf immigratiebeambten aanwezig om mensen die het land binnenkwamen te helpen. Meer personeel arriveerde pas om 07:00 uur op 4 januari.

Tegen die tijd waren de reizigers uitgeput en begonnen ze te schuiven en te duwen om naar het front te gaan om te worden geholpen. Een personeelslid probeerde de mensen rustig te houden, maar luisterde niet. Na ongeveer 30 minuten chaos kwamen er verschillende politieagenten aan. Zij bevalen de groep in drie rijen te gaan staan. De mensen hadden een verschroeiende temperatuur en werden pas op 4 januari om 12.00 uur bediend.

Siya Qoza, woordvoerder van de minister van Binnenlandse Zaken, zei dat 51 immigratieambtenaren te allen tijde dienst moesten doen. Hij zei dat 29.832 mensen de grens hadden overschreden op 3 januari. De volgende dag, waren 53 immigratieambtenaren in dienst en 30.137 mensen staken in dat land over, zei hij. Wanneer gevraagd waarom meer personeel niet werd gestuurd om tijdens één van de drukste periodes bij te staan, zei Qoza dat hij niet zou kunnen antwoorden op dit.

BRON: ZimboLiveNews.com

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top