CensuurVrij.com
AlgemeenBuitenlandCultuurGezondheidWe hebben een papa en mamma: Poetin zegt nee tegen het homohuwelijk in Rusland…

We hebben een papa en mamma: Poetin zegt nee tegen het homohuwelijk in Rusland…

door

President Poetin zei dat de definitie van het huwelijk als een verbintenis van een man en een vrouw aan de Russische grondwet moet worden toegevoegd.

RUSLAND, 17 februari 2020 – De Russische president Vladimir Poetin zei dat de traditionele definitie van het huwelijk als zijnde tussen een man en een vrouw moet worden toegevoegd aan de Russische grondwet, en voegde eraan toe dat onder zijn leiding Rusland geen termen als “ouder nummer 1” en “ouder nummer 2” zou aannemen.

Poetin maakte de opmerkingen afgelopen donderdag tijdens een bijeenkomst om de Russische grondwetshervorming te bespreken. Tijdens een discussie over de familiewaarden in Rusland zei de conservatieve wetgever Olga Batalina dat sommige mensen willen dat het woord “familie” in de grondwet wordt gedefinieerd als een “vereniging van een man en een vrouw”.

“We moeten een aantal dingen ophelderen. Een huwelijk is een verbintenis tussen een man en een vrouw,” antwoordde Poetin. “Een gezin is iets anders, maar het idee is juist en het moet worden ondersteund. We moeten alleen nadenken over hoe het te formuleren en waar.”

Batalina beweerde ook dat de familie wordt aangevallen door pogingen om nieuwe termen als “ouder nummer één” en “ouder nummer twee” te introduceren.

“Dit is geen fantasie, dit is de realiteit in sommige landen,” zei ze.

Poetin reageerde: “Wat betreft ‘ouder 1’ en ‘ouder 2’, ik heb het al publiekelijk gezegd en ik zal het nog eens herhalen: zolang ik president ben, hebben we geen ouders 1 en 2, maar ‘papa’ en ‘mamma’.”

Vorig jaar heeft Frankrijk een wet aangenomen die voorschrijft dat scholen de woorden “moeder” en “vader” in hun documenten vervangen door “ouder 1” en “ouder 2”. In Italië heeft de toenmalige vice-premier Matteo Salvini in 2018 bevolen dat de woorden “ouder 1” en “ouder 2″ uit de online overheidsformulieren zouden worden geschrapt en vervangen door ” vader” en “moeder “.

In 2013 tekende Poetin een wetsvoorstel om de promotie van homoseksualiteit, “homohuwelijk” en Gay Pride parades in de hele Russische Federatie te verbieden. De wet legt strenge boetes of gevangenisstraffen op voor het verspreiden van “propaganda voor niet-traditionele seksuele relaties”. Hij steunde ook maatregelen om te voorkomen dat “getrouwde” paren van hetzelfde geslacht uit het buitenland kinderen in Rusland adopteren.

BRON: Lifesitenews.com

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top