CensuurVrij.com
BuitenlandEuropaPolitiekHonderden Amerikaanse tanks rijden door Duitsland

Honderden Amerikaanse tanks rijden door Duitsland

door

Met 20.000 soldaten is het de grootste Amerikaanse troepenoverdracht naar Europa in 25 jaar: Duitsland wordt het centrale knooppunt in de “Defender Europe” oefening – met honderden tanks op wegen, rails en water.

In Europa en de VS is de laatste fase van de voorbereidingen voor een massale krachtsinspanning begonnen: De Amerikaanse strijdkrachten oefenen samen met de NAVO-partners om in korte tijd enorme strijdkrachten in te zetten voor een oorlog in Oost-Europa. Een groot deel van het oorlogsmateriaal komt uit de VS en wordt dwars door Europa getransporteerd – met Duitsland als centraal knooppunt.

Volgende week bespreken de militairen de details in een Berlijnse kazerne. Maar er is al veel bekend. De oefening kan leiden tot verstoringen in vele delen van Duitsland – en is een uitdaging voor de Bundeswehr.

Wanneer zullen er verstoringen zijn? De oefening begint in januari. De belangrijkste periode van inzet van de Amerikaanse troepen in Europa loopt van februari tot mei. Alleen al uit de VS zijn er 8.600 voertuigen op wielen en meer dan 1.100 rupsvoertuigen. Het merendeel daarvan zal echter pas in april en mei naar het oosten worden verplaatst. Tijdens de paasvakantie (Paaszondag 12 april) zal de situatie naar verwachting rustig blijven. Op de wegen moeten de transporten vooral ’s nachts plaatsvinden, zodat er weinig storingen zijn. Vanaf half mei begint het retourtransport. Het zou in juli klaar moeten zijn. Militaire konvooien zullen dan weer op de weg zijn – maar niet zoveel voertuigen in korte tijd.

Hoe komen materiaal en soldaten in Europa terecht? Voor de verhuizingen zullen de machines landen op de luchthavens van Berlijn-Tegel, Frankfurt, Hamburg, München, Neurenberg en Ramstein, aldus staatssecretaris van Defensie Peter Tauber. Bremen zou kunnen worden toegevoegd. Slechts een fractie van het materiaal zal per vliegtuig aankomen. Gevechtstanks, gepantserde personeelsdragers, houwitsers en ander materiaal worden per schip geleverd. Vanuit de havens van Antwerpen, Vlissingen en Bremerhaven gaat de reis later verder door Duitsland.

Hoe is het verkeer in Duitsland? Een deel van het materiaal wordt verder getransporteerd over water. De binnenhavens van Duisburg, Bremen en Krefeld zijn hiervoor gepland. Het zware materieel zal voornamelijk per trein worden vervoerd. Maar er zullen ook veel militairen op de weg zijn. In Duitsland zijn drie grote assen gepland: Vanuit Düsseldorf gaat het verder op een noordelijke route via Hannover en Maagdenburg naar Frankfurt/Oder. De zuidelijke route van Düsseldorf loopt via Mannheim, Neurenberg en Dresden naar Görlitz. Daarnaast zijn er konvooien gepland vanuit Bremerhaven in zuid-noordelijke richting langs een verbinding Mannheim-Frankfurt/Main – Hannover naar het militaire oefenterrein van Bergen.

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top