CensuurVrij.com
EconomieGlobalismeIlluminatiePolitiekTechVideo'sWetenschapHet “sluisstap”-simulatiescenario: “een coronavirus-achtige pandemie die aanleiding geeft tot politiestaatcontroles”.

Het “sluisstap”-simulatiescenario: “een coronavirus-achtige pandemie die aanleiding geeft tot politiestaatcontroles”.

door

Inmiddels zijn degenen die de nieuwe coronavirus epidemie volgen bekend met Event 201, de pandemische simulatie die Johns Hopkins University in samenwerking met het World Economic Forum, de Bill and Melinda Gates Foundation, Johnson & Johnson en andere heersende klasse zwaargewichten in oktober in scène heeft gezet. Het media-instituut heeft het verhaal al schoon geplukt, opgezet en een stroman ontdaan (“Nee, Bill Gates heeft de coronavirus epidemie niet veroorzaakt, domme samenzweringstheoretici!”), en overtuigde de groep zelf om een verklaring af te geven waarin ze ontkennen dat hun oefening bedoeld was om het gedrag van het eigenlijke virus te volgen te voorspellen.

Maar weinigen zijn zich ervan bewust dat de epidemie zich in China en twee tientallen andere landen, waaronder de VS, ontvouwt in overeenstemming met een tien jaar oude simulatie met de titel “Lock Step”, bedacht door de Rockefeller Foundation in samenwerking met het Global Business Network. Het scenario, één van de vier opgenomen in een publicatie genaamd “Scenario’s voor de toekomst van de technologie en de internationale ontwikkeling” in 2010, beschrijft een coronavirus-achtige pandemie die de aanleiding wordt voor het opleggen van politiestaatcontroles op het verkeer, de economie en andere gebieden van de samenleving.

Het Lock Step scenario beschrijft “een wereld van strakkere top-down overheidscontrole en meer autoritair leiderschap, met beperkte innovatie en toenemende burgerdwang”. In “2012” (d.w.z. twee jaar na de publicatie van het rapport) brengt een “extreem virulente en dodelijke” griep die afkomstig is van wilde ganzen de wereld op de knieën, waardoor 20 procent van de wereldbevolking wordt besmet en 8 miljoen mensen in slechts zeven maanden worden gedood – “het merendeel van hen gezonde jongvolwassenen”. Het verwoest de wereldeconomieën en breekt de internationale handel. Maar niet iedereen, zo maakt de Rockefeller Foundation duidelijk, wordt even hard getroffen.

Landen in Afrika, Zuidoost-Azië en Midden-Amerika lijden het ergst “bij gebrek aan officiële inperkingsprotocollen” – het zou de Rockefeller Foundation niet zijn als iemand zijn lippen niet zou aflikken bij de gedachte aan een massale dobbelsteen in het Zuiden – maar ook de westerse “democratieën” betalen de ultieme prijs. “Het aanvankelijke beleid van de Verenigde Staten om burgers ‘sterk te ontmoedigen’ om te vliegen bleek dodelijk te zijn in zijn mildheid, waardoor de verspreiding van het virus niet alleen binnen de VS maar ook over de grenzen heen werd versneld”, waarschuwt het rapport. Maar verwijder obstakels zoals ‘individuele rechten’ en je hebt een recept om te overleven, zelfs als er een pandemie uitbreekt, gutst de Stichting:

“Een paar landen deden het beter – China in het bijzonder. Het snel opleggen en afdwingen door de Chinese regering van verplichte quarantaine voor alle burgers, evenals het onmiddellijk en bijna hermetisch afsluiten van alle grenzen, heeft miljoenen levens gered, waardoor de verspreiding van het virus veel eerder dan in andere landen is gestopt en een sneller herstel na een pandemie mogelijk is geworden”.

De boodschap is duidelijk – politiestaat goed, vrijheid slecht. En andere regeringen krijgen de boodschap snel te pakken, volgens de simulatie. Zowel de landen van de eerste als van de derde wereld volgen het voorbeeld door “hun autoriteit te buigen” en quarantaines, lichaamstemperatuurcontroles en andere “luchtdichte regels en beperkingen” op te leggen – waarvan de meeste, zo schrijft het rapport, op hun plaats blijven, zelfs als de pandemie zich terugtrekt naar het verleden. “Om zich te beschermen tegen de verspreiding van steeds meer mondiale problemen – van pandemieën en transnationaal terrorisme tot milieucrises en toenemende armoede – hebben de leiders over de hele wereld een stevigere greep op de macht gekregen”.
Deze wereldwijde machtsgreep wordt vergemakkelijkt door een bange burgerij die “vrijwillig een deel van hun soevereiniteit – en hun privacy – opgaf aan meer paternalistische staten in ruil voor meer veiligheid en stabiliteit… verdraagzaam, en zelfs begerig, voor top-down richting en toezicht”. Alles, van strengere biometrische identificatie tot strengere industriële regelgeving, wordt met open armen ontvangen. Het duurt meer dan tien jaar voordat mensen “moe” worden van de autoritaire controles die in het kielzog van de pandemie zijn opgelegd, en het lijkt erop dat zelfs de civiele onrust die zich uiteindelijk manifesteert, gericht is op de ontwikkelde wereld. Immers, een volksopstand in de technocratische politiestaat die de simulatie voor ogen heeft, zou bijna onmogelijk zijn – zoals dat in het echte leven het geval zal zijn als 5G eenmaal een realtime totaalbewaking van alle steden tot stand brengt.

Speld de schuld op de draak.

Het blijft onduidelijk wat – of wie – de roman coronavirus in Wuhan heeft losgelaten. De aanvankelijke bewering dat het afkomstig is van vleermuizen uit een “natte markt”, waar levende dieren worden verkocht en vervolgens voor de klant worden afgeslacht, kon vanuit westers oogpunt niet perfecter zijn – natte markten worden in het Westen verguisd, waar de consument de voorkeur geeft aan de dierenmishandeling die nodig is om vlees op de tafel te leggen, gebeurt achter gesloten deuren. Terwijl natte markten de voedselveiligheid lijken te verbeteren door het onmogelijk te maken om “mysterie” te verkopen, worden ze steeds weer door het afkeurende Westen gevingerd als ziektedragers, telkens gevolgd door oproepen om ze volledig te verbieden. De Huanan zeevruchtenmarkt had echter al jaren geen vleermuizen meer verkocht, wat betekent dat – als de “natte markt”-hypothese blijft bestaan – er een “tussengastheer” nodig zou zijn om het virus bij de mens te krijgen. Slangen werden genomineerd, hoewel wetenschappers niet zeker wisten of ze besmet konden worden met een coronavirus – het was belangrijker dat ze vleermuizen aten en op de markt werden verkocht. Drie weken nadat de Huanan zeevruchtenmarkt was afgesloten en gedesinfecteerd, zette een Lancet-studie de laatste nagel in de kist van de hypothese, waardoor de eerste verschillende gevallen van het coronavirus helemaal niet op de markt werden gebracht. Het is misschien niet verrassend dat dit de media er niet van weerhoudt om de schuld van de epidemie te blijven geven.

Zal COVID-19 bekend staan als “het Chinese virus” of “het Trump virus”?

Voorbij het desintegrerende “officiële verhaal”, hebben de geruchtenmakers de schuld op de Chinese regering gelegd, wat suggereert dat door kwaadwilligheid of incompetentie Peking een virus heeft losgelaten dat in een top-geheime biowapenprogramma in het hoogbeveiligingslaboratorium van de stad is ontstaan. De belangrijkste leverancier van deze theorie is Dany Shoham, een Israëlische bioveiligheidsanalist, die een woud van rode vlaggen zou moeten optrekken in iedereen die bekend is met Israëls eigen experimenten in genen gerichte biowapens, zelfs voordat hij rekening houdt met Shohams eigen geschiedenis van het frauduleuze beschuldigen van Saddam Hussein’s Irak van de antraxaanvallen van 2001. Andere verkooppunten die deze theorie verspreiden noemen de Amerikaanse bioveiligheidsadviseur Tim Trevan, die in een artikel over de natuur van 2017 – gepubliceerd voordat het Wuhan-laboratorium zelfs geopend werd – zijn mening gaf! – dat “diversiteit van gezichtspunten” en “openheid van informatie” beide van cruciaal belang zijn voor het veilig functioneren van zo’n risicovol laboratorium en vreemd zijn aan de Chinese cultuur. De hardnekkigheid van de “lab-ongelukstheorie” over de schepping van het coronavirus is dus meer te danken aan cultureel chauvinisme en sinofobie dan aan enige op feiten gebaseerde aanwijzing.

Zeker, Amerikaanse onderzoekers verzamelen al tientallen jaren stiekem Chinees DNA. Een beruchte Harvard School of Public Health programma in het midden van de jaren ’90 stelde dorpsmedici op om “gratis lichamelijke klachten” toe te dienen aan de lokale bevolking “met astmatische symptomen”. Deze “controles” werden uitgevoerd als onderdeel van een genetisch project waarbij ook de Amerikaanse National Institutes of Health en Millennium Pharmaceuticals betrokken waren, zogenaamd gericht op het “identificeren en karakteriseren van genen die een rol spelen bij het veroorzaken van astma en andere allergische aandoeningen”. Later bleek dat de onderzoekers de vereiste toestemmingsformulieren niet hadden verkregen van de lokale experimentele ethiekraad, noch van de proefpersonen zelf. Een overheidsonderzoek werd door een ingewijde bevolen en werd verdrongen. Zo werden meer dan 200.000 DNA-stalen verzameld en het land uitgestuurd.

De militaire literatuur van de VS is al minstens 50 jaar lang gebrand op genetisch gemanipuleerde wapens. Het beruchte Project voor een Nieuwe Amerikaanse Eeuw, waarvan de leden het Amerikaanse staatsschip sinds de regering van George W. Bush in een reeks ijsbergen hebben gestuurd, beschreef genenspecifieke biowapens als een “politiek bruikbaar instrument”, onderdeel van de “nieuwe dimensies van de strijd” waarin de oorlogen van de toekomst zich zouden ontvouwen. In 1998, het jaar na de oprichting van PNAC, meldt Israël dat het werkt aan zo’n wapen om Arabieren aan te pakken terwijl het de Joden onaangeroerd laat de media overspoelen – deel PR-campagne, deel waarschuwing. En het is DARPA en andere divisies van het Amerikaanse leger, niet de Chinezen, die al jaren intensief onderzoek doen naar door vleermuizen overgedragen coronavirussen, zelfs nu hun eigen hoog beveiligde
biowaarnemingslaboratoria worden gesloten voor slordige veiligheidsprocedures.

Intussen is de kans dat de Chinese regering een genetisch gemanipuleerd virus op haar eigen bevolking loslaat, steeds kleiner geworden. In tegenstelling tot de populaire houding van “blanke schuld” in het Westen, geboren uit een kater van het kolonialisme, handelen de Chinezen niet in raciale zelfhaat – buitenstaanders hebben de Chinezen inderdaad beschuldigd van een onuitgesproken, onwrikbaar geloof in hun eigen raciale superioriteit, en ongeacht of dat geloof problematisch is, is het onwaarschijnlijk dat het tot opzettelijke zelfgenocide zal leiden. Zelfs als er in Peking in Hongkong, waar door de VS gesteunde “democratie”-protesten maandenlang destructief hebben gewoed, naar het corrigeren van de valse vlag werd gezocht, zou zo’n gebeurtenis niet honderden kilometers verderop in Wuhan zijn ontketend.

Laat een goede crisis nooit verloren gaan?

Het echte coronavirus is veel minder virulent dan de pandemie die in Lock Step wordt beschreven, met een officieel dodental van “slechts” 427 en een wereldwijd dodental van “slechts” 20.629 per 4 februari, en de doden waren meestal ouder dan 60 jaar met reeds bestaande medische problemen. Wereldwijd zijn de economieën echter in vrije val, net als de voorspelde simulatie. Deze daling wordt aangewakkerd door paniekverhalen die zowel in de gevestigde media als in de alt-media doordringen (de naam van een actueel artikel in ZeroHedge van een Rabobank-analist: “Wat als we op de rand van een exponentiële toename van coronavirus-gevallen staan?”), terwijl video’s van dubieuze herkomst die gruwelijke scènes uit China lijken te laten zien, het virus op de sociale media houden. De angst wordt nog vergroot door de lange incubatietijd van het coronavirus, tot twee weken waarin een drager het virus zonder problemen kan verspreiden naar iedereen die hij of zij tegenkomt, waardoor er een constante dreiging van een ” golf ” ontstaat in de situaties die zich om de hoek bevinden.

De economie van China wordt natuurlijk het zwaarst getroffen en de timing van de epidemie had niet rampzaliger kunnen zijn vanuit het oogpunt van Peking, dat aan de vooravond van de Nieuwjaarsvakantie staat. Op dit moment reizen zo’n 400 miljoen Chinezen door het land om familie te zien, meestal in de hogesnelheidstreinen die hun knooppunt in – u raadt het al – Wuhan hebben. Aangezien veel van deze reizen plaatsvonden voordat de stad in quarantaine werd geplaatst, zijn er waarschijnlijk gevallen in hun incubatiefase in het hele land, waardoor de cijfers van vandaag op een afrondingsfout lijken.

De situatie kan dan ook niet beter zijn voor de Amerikaanse heersende klasse: een pandemie die gericht is tegen Aziaten die China treffen op het moment dat het het meest kwetsbaar is, is een krachtige klap voor de opkomende supermacht. En voor het geval iemand nog steeds gelooft dat de omstandigheden van het toenemende aantal virussen slechts een verlengde reeks van toevalligheden zijn, nam Commerce Secretary Wilbur Ross die plausibele ontkenning en drong er vorige maand op aan, niet in staat om zichzelf te stoppen met het geven van dat coronavirus zou “helpen om de terugkeer van banen naar Noord-Amerika te versnellen” in een interview met Fox News. Hij heeft zijn overwinningsronde onder ogen gezien door te zeggen dat hij “niet wilde praten over een overwinningsronde over een zeer ongelukkige, zeer kwaadaardige ziekte”, wees hij erop dat bedrijven gedwongen zullen worden om rekening te houden met de onverklaarbare gevoeligheid van China voor dodelijke virussen bij de herziening van hun toeleveringsketens. Onbesproken, maar toe te voegen aan de perfecte economische storm, was Trump’s handtekening op de USMCA-handelsovereenkomst, verondersteld om in een extra 1,2 procentpunten in de groei van het BBP te brengen.

“Bovenop alle andere dingen, had je SARS, had je het Afrikaanse Varkensvirus daar, nu heb je dit,” zei Ross, terwijl hij het coronavirus aan andere verdachte plagen koppelt. Enkel aangezien vele wetenschappers besloten SARS een door de mens gemaakt biowapen was, hebben velen – wetenschappers en staatslieden evenals alternatieve media – het alarm over coronavirus opgeheven. Maar veel succes met het vinden van hun verklaringen op Google. Facebook, Youtube en Twitter zijn hard aan het werk geweest om coronavirus “geruchten” te verwijderen, en Google heeft honderden zoekresultaten met betrekking tot Chinese beschuldigingen van biowapens in het geheugen gegrift. Zelfs op platforms die niet censureren op bevel van de overheid, hebben de ongegronde beweringen van Shoham en andere desinfo-artiesten over Chinese bio-oorlogvoering de commentaren van Chinese ambtenaren uit de weg geruimd. Zelfs de commentaren van de voormalige Maleisische premier zijn verborgen achter een Farsi-taalbarrière – zijn oorspronkelijke commentaren ontbreken op onverklaarbare wijze in de Engelstalige media en zijn alleen herdrukt door het Iraanse IRIB-nieuwsagentschap (deze auteur kan niet eens meer de tweet vinden die haar op die commentaren attendeerde, maar wil die persoon wel bedanken).

Het Coronavirus is niet de doemsdag-epidemie die door onverantwoordelijke media-acteurs wordt geportretteerd. Maar zoals het Lock Step scenario duidelijk maakt, is het niet nodig om massaal te sterven of slachtoffers te laten expanderen in geisers van bloed in de straten om de gewenste sociale doelen te bereiken. Het is mogelijk dat de nieuwe coronavirus epidemie een “dry run” is, een test van zowel China’s bereidheid om een uitbraak aan te pakken als van de reactie van de internationale gemeenschap op zo’n plaag. Het is zelfs mogelijk, hoewel onwaarschijnlijk, dat de epidemie een vergissing was – dat het virus ontsnapt is uit een laboratorium, waarschijnlijk Amerikaans, door een ongeluk.

Het is ook mogelijk dat de plaag plotseling virulenter wordt. Zeker dat door de media-aandacht in de eerste week van februari het coronavirus bijna tot “pandemie” is uitgeroepen door de WHO, waardoor het soort bestrijdingsmaatregelen dat in Lock Step is gesuggereerd en in Event 201 uitgebreider is beschreven, noodzakelijk zal zijn. Van “beperkte internet” en “handhavingsacties tegen nepnieuws” tot reddingsoperaties van de overheid voor “kern”-industrieën, verplichte vaccinaties, inbeslagnames van eigendommen en andere politiestaatbepalingen in de Model State Emergency Health Powers Acts die in veel Amerikaanse staten in de paranoïde nasleep van 9/11 zijn aangenomen, wordt het totalitaire karakter van deze bepalingen alleen beperkt door de verbeeldingskracht van het regime dat ze uitvoert. Als de gebeurtenissen eenmaal zover zijn, is het uiterst moeilijk om ze terug te draaien. We zouden er goed aan doen dit niet te laten gebeuren.

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top