CensuurVrij.com
BuitenlandGlobalismePolitiekDokter Strangelove zorgt voor onze gezondheid. Het echte scenario is een nucleaire oorlog? “Senator, ik ben een fan van flexibel beleid voor eerste gebruik.”

Dokter Strangelove zorgt voor onze gezondheid. Het echte scenario is een nucleaire oorlog? “Senator, ik ben een fan van flexibel beleid voor eerste gebruik.”

door

Lees dit artikel heel aandachtig. stuur het door naar de wereld. onze experts op het gebied van buitenlands beleid overwegen een kernoorlog tegen rusland. en de media vertellen ons dat het coronavirus veel dodelijker is dan atoombommen. en ja, natuurlijk, we geloven jullie…

“Als de leugen de waarheid wordt, is er geen weg terug” (michel chossudovsky)

Geconfronteerd met het Coronavirus “is onze eerste zorg de gezondheid van onze strijdkrachten en onze bondgenoten te beschermen” – zo verklaarde het Amerikaanse Europese Commando. Het kondigde daarom aan dat het Defender Europe 20 oefening in aantal soldaten had verminderd. Maar het zal toch doorgaan.

“Sinds januari heeft het Amerikaanse leger 6000 soldaten uit de Verenigde Staten naar Europa gestuurd”, met 12.000 stuks materieel (van persoonlijke bewapening tot tanks), en “de beweging van soldaten en materieel ” van verschillende havens naar trainingsgebieden in Duitsland en Polen is voltooid”, aldus het Commando op 16 maart. Daarnaast zullen ook 9.000 in Europa gevestigde Amerikaanse dienstleden aan de oefening deelnemen. Sinds januari heeft het leger ongeveer 6.000 soldaten van de Verenigde Staten naar Europa gestuurd. Het verplaatste ongeveer 9.000 voertuigen en uitrustingsstukken uit Legervoorraad en ongeveer 3.000 uitrustingsstukken via de zee vanuit de Verenigde Staten. Het heeft ook de verplaatsing van soldaten en materieel van meerdere havens naar trainingsgebieden in Duitsland en Polen voltooid.

Het doel dat de VS nastreven is “het inzetten van een geloofwaardige strijdmacht in Europa ter ondersteuning van de NAVO”, klaarblijkelijk tegen “Russische agressie”. Het echte doel – we schreven twee en een halve maand geleden in Il Manifesto (het enige dagblad dat toen nieuws gaf over Defender Europe 20) – is om spanning te zaaien en het idee van de vijand te voeden.

Het beoogde scenario van de oefening zou nooit kunnen plaatsvinden, omdat een gewapende botsing tussen de NAVO en Rusland onvermijdelijk ook nucleair zou zijn. Dit is het echte scenario waarvoor de Amerikaanse strijdkrachten in Europa trainen. Het werd bevestigd door generaal Tod D. Wolters, hoofd van het Amerikaanse Europese Commando en als zodanig is hij commandant van het Amerikaanse Europese Commando en opperbevelhebber van de geallieerden in Europa.

Op 25 februari 2020, tijdens een hoorzitting in de Senaatscommissie van de Verenigde Staten over gewapende diensten, verklaarde de Amerikaanse luchtmachtcommandant – US European Command, generaal Tod D. Wolters: “Nucleaire troepen zijn de hoogste garantie voor de veiligheid van de geallieerden, en staan garant voor elke militaire operatie van de VS in Europa.” Dit betekent dat Defender Europe 20 niet alleen een oefening is van conventionele (niet-nucleaire) krachten, maar ook van nucleaire krachten.

Op 18 maart werd gemeld dat twee Amerikaanse kernbommenwerpers B-2 Spirit, onderdeel van de task force die op 9 maart vanuit de VS arriveerde, deze week over IJsland en de Noord-Atlantische Oceaan vlogen. Ze werden geëscorteerd door drie Noorse F-35 gevechtsvliegtuigen.

Deze twee typen vliegtuigen zijn ontworpen voor het gebruik van de nieuwe B61-12 kernbommen, die de VS binnenkort zal inzetten in Italië en andere Europese landen ter vervanging van de huidige B-61s.

In de senaatshoorzitting heeft generaal Wolters duidelijk gemaakt welke rol de Amerikaanse nucleaire strijdkrachten spelen in Europa. Toen Senator Fischer hem vroeg wat hij dacht van het niet-eerst gebruik van kernwapens, antwoordde de Generaal: “Senator, ik ben een fan van Flexibele Eerste Gebruikspolitiek”. Hij, die verantwoordelijk is voor de VS / NAVO kernwapens in Europa, verklaarde officieel dat hij voorstander is van het eerste gebruik ervan voor de eerste aanval, de nucleaire verrassingsaanval op een “flexibele” basis.

Geconfronteerd met een verklaring van een dergelijke ernst, die de Russische generaals ertoe aanzet om de vinger op de nucleaire trekker te leggen, wordt er door regeringen, parlementen en grote Europese media volledig stilzwijgend toegegeven.

In dezelfde hoorzitting zei generaal Wolters:

“Sinds 2015 heeft de Alliantie meer nadruk gelegd op de rol van de nucleaire capaciteit” en “het Europese Commando van de Verenigde Staten staat volledig achter de aanbevelingen in de Nuclear Posture Review 2018 om de W76-2 ballistische raket met een laag vermogen in te zetten”.

De kernkop met een laag vermogen W76-2, die al op onderzeese raketten is geïnstalleerd (aangekondigd door het Pentagon op 4 februari), kan ook op ballistische raketten op de grond in de buurt van het vijandelijk gebied worden geïnstalleerd. De Amerikaanse marine heeft de W76-2 kernkop met lage opbrengst, die gebruikt wordt op de onderzeese Trident II ballistische raket, in het veld gebracht.

Het is bijzonder gevaarlijk. “Minder krachtige kernwapens – zelfs gezaghebbende Amerikaanse deskundigen waarschuwen – verhogen de verleiding om ze eerst te gebruiken, ze kunnen de commandanten ertoe aanzetten om te duwen omdat bij een aanval de kernbom wordt gebruikt in de wetenschap dat de radioactieve fall-out beperkt zou zijn. In plaats daarvan zou het lijken op het gooien van een brandende lucifer in een kruitvat”.

BRON: Global Research

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top