CensuurVrij.com
AlgemeenBuitenlandGlobalismeIlluminatieHou je van de vrijheid? Dan zul je de FREEDOM act wet niet leuk vinden.

Hou je van de vrijheid? Dan zul je de FREEDOM act wet niet leuk vinden.

door

Afgelopen maandag hebben een tweeledige groep senatoren en een coalitie met libertaire en progressieve activisten een regeling tegengewerkt om de wetgeving van de Senaat te doorbreken en drie bepalingen van de USA FREEDOM Act (voorheen bekend als de USA PATRIOT Act) te vernieuwen. Het wetsvoorstel was al door het Huis van Afgevaardigden gehaast en de meesten verwachtten dat het door de Senaat zou varen. Maar in plaats daarvan moest het Senaatsleiderschap genoegen nemen met een verlenging van 77 dagen.

Het leiderschap van de senaat werd ook gedwongen om op een later tijdstip verschillende wijzigingen in overweging te nemen. Inbegrepen is het amendement van senator Rand Paul dat de FISA-rechtbank zou verbieden om warrants uit te geven die gericht zijn op Amerikaanse burgers.

Steunen van diepe staat beweren dat de voorziening voor zakelijke documenten afloopt (die de verzameling van onze communicatie toestaat en die centraal stond in de onthullingen van Edward Snowden in 2013), eenzame wolf voorziening (waarmee de overheid een persoon zonder bekende banden met terroristen kan onderwerpen aan onwettig toezicht) , en een roving-voorziening voor het afluisteren van telefoontjes (waarmee de overheid de communicatie kan volgen op elk apparaat dat door een doelwit kan worden gebruikt) is nodig om Amerikanen te beschermen. Maar sinds het Congres de PATRIOT-wet bijna 20 jaar geleden voor het eerst aannam, hebben massale bewaking, ongegronde afluisteren en grootschalige gegevensverzameling geen enkele terroristische aanslag gestopt.

De wetgeving heeft wel “hervormingen” om de burgerlijke vrijheden te beschermen, maar deze nieuwe beschermingen bevatten mazen in de wet die de beschermingen zinloos maken. Het wetsvoorstel vereist bijvoorbeeld dat degenen die voor bewaking zijn gericht, worden geïnformeerd dat de regering hen heeft bespioneerd. Van deze vereiste kan echter worden afgeweken als de regering eenvoudigweg beweert – niet bewijst maar alleen clams – dat het bekendmaken van het doel de “nationale veiligheid” zou schaden.

De kennisgevingsbepaling is ook alleen van toepassing op het doel van een onderzoek. Dus als u verstrikt raakte in een federaal onderzoek omdat een collega het doelwit is en u een computer op kantoor deelt, of als een winkelbediende aan de regering meldt dat u en anderen snelkookpannen hebben gekocht, kan de overheid uw telefoongegevens, sms-berichten verzamelen, en posts op sociale media zonder u de kans te geven de acties van de regering aan te vechten.

Het wetsvoorstel brengt ook enkele hervormingen aan in de speciale FISA-rechtbank, die dient als stempel voor de inlichtingengemeenschap. Deze hervormingen zijn voornamelijk gericht op het beschermen van politieke campagnes en kandidaten. Ze zouden de FISA-rechtbank er niet van weerhouden toezicht te houden op rubberstempels op organisaties die zich verzetten tegen de status quo van de welvaart, oorlogvoering en toezicht.

Alles dat het afluisteren zonder garantie en massasurveillance beperkt, moet worden ondersteund. Niets minder dan intrekking van de USA FREEDOM Act zal echter het respect herstellen voor ons recht om ons leven te leiden zonder de angst waar Big Brother naar kijkt. Het pad naar vrijheid, vrede en welvaart begint met het elimineren van alle ongrondwettelijke wetten en het terugkeren naar een systeem van beperkte overheid, vrije markten, individuele vrijheid, gezond geld en een buitenlands beleid dat vreedzame handel en vriendschap zoekt met iedereen in plaats van op zoek te gaan naar nieuwe monsters vernietigen.

BRON: Global Research

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top